Άσκηση στα δικαστήρια: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ή ΠΑΓΙΔΑ ;

Νέα μόδα το λοιπόν στο χώρο των νομικών και των οιονεί δικηγόρων για την ακρίβεια.ΆΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ.Τι είναι όμως;

Α) αξιοποίηση ενός αποφοίτου νομικής στα γραφεία των δικαστηρίων και η ενίσχυση του με αξιόλογο ποσό, τέτοιο που οι λοιποί ασκούμενοι δεν παίρνουν. το η Β)  εκμετάλλευση εντός αποφοίτου νομικής και η υπαλληλοποίηση του.

ΝΑΙ    ζούμε περίοδο κρίσης, ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ πολυ δύσκολη  η εύρεση Εργασίας,ΝΑΙ ΤΑ 500 ευρώ ΕΙΝΑΙ οτι πρέπει ΓΙΑ ΕΝΑ ασκούμενο 22-24χρονών ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που άλλοι ασκούμενοι τρέχουν ΑΠΟ ΤΟ πρωί ως ΤΟ Βράδυ ΣΕ Διάφορα ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ανταμείβονται το η το η αμοιβή πολυακουσμένα ΕΙΝΑΙ πενιχρή . Πολλοί επιλέγουν να σπαταλήσουν ένα εξάμηνο από την άσκηση τους στα γραφεία των δικαστηρίων .Έχω πολλούς φίλους και γνωστούς που το κάνουν, δεν κατακρίνεται κανείς. Το ζήτημα βρίσκεται αλλού. ΝΑΙ κανεις Άσκηση ΣΤΑ δικαστήρια ΑΛΛΑ τουλάχιστον ΝΑ ξέρεις ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ειδικά στις μέρες μας δεν υπάρχουν ευκαιρίες ούτε το κράτος είναι φιλεύσπλαχνο να θέλει να ενισχύσει τους ασκούμενους της χώρας !!

Η άσκηση στα δικαστήρια λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η εκμετάλλευση από το κράτος της κρίσης και της κατάστασης  .Εκμεταλλεύεται την ανάγκη που έχουν οι νέοι για χρήματα γιατί σπούδασαν και δεν μπορούν να εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς τους, τους οποίους και έχουν επιβαρύνει ήδη με φροντιστήρια και τις μετέπειτα σπουδές τους, ιδιαίτερα όταν αυτές είναι σε άλλες πόλεις οπου τα έξοδα αυξάνονται.

Το κράτος λοιπόν ΣΕ εκμεταλλεύεται ΚΑΙ ΣΕ υπαλληλοποιεί . Τι θα πει αυτό;

Η δουλειά που προσφέρεις στο γραφείο είναι δουλειά υπάλληλου του οποίου τη θέση καταλαμβάνεις. Για να πάρει το κράτος στη δούλεψη του ένα υπάλληλο πρέπει να τον πληρώνει πολύ παραπάνω από ότι δίνει σ έναν ασκούμενο .Άρα τον συμφέρεις. Είσαι ένας καταρτισμένος νέος με πτυχίο νομικής πολλές γλώσσες το πιο πιθανό, περισσότερα προσόντα με χαμηλό κόστος !! Τέλεια !! συμφέρεις !!

Τέλος αν ρωτήσεις τους άλλους που πηγαίνουν θα σου πουν για τα λεφτά και μόνο. Δυστυχώς δεν μαθαίνουν και πολλά! Καθαρογράφουν αποφάσεις και τακτοποιούν συρτάρια, ράφια δικογραφιών και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα πράγματα.

Γνώμη μου είναι πως πρέπει να αξιοποιούμε το χρόνο της άσκησης μας για να μάθουμε όσα πιο πολλά πράγματα γίνεται, για να γίνουμε δικηγόροι στην ώρα μας και να μην προσκολληθούμε από ανασφάλεια στο γραφείο ενός εμπειρότερου. Όσα δεν μάθαμε από το πανεπιστήμιο και το κράζουμε για αυτό πρέπει να επιδιώξουμε να τα μάθουμε έξω. !!

Ξέρω είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πιστεύω πως πρέπει να αναζητούμε και να γνωρίζουμε την αλήθεια.

Τι λες; Μήπως τελικά άλλαξες γνώμη;;

της Μαρίας Χαλκιοπούλου.*

*Η Μαρία Χαλκιοπούλου είναι απόφοιτη ΔΠΘ ασκούμενη δικηγόρος Πάτρας.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply