Μια άρση ασυλίας, μια χαώδης ψηφοφορία... Όλα για τον Άδωνι

Σύγκρουση κορυφής σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την άρση ασυλίας του 'Αδωνι Γεωργιάδη. Να υπενθυμίσουμε πως η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ σχηματίστηκε μετά από μήνυση πολίτη, ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Γεωργιάδη ότι δεν κόβει αποδείξεις κατά τις πωλήσεις βιβλίων.

Κατ' αυτόν τον τρόπο λοιπόν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή, το οποίο όμως ήρθε να επισκιάσει ένα μεγαλύτερης σημασίας θέμα. Ο λόγος για το χάος που επικράτησε εντός του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλοί άλλοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με αφορμή την ομόφωνη πρόταση του Προεδρείου της Βουλής (στο οποίο συμμετέχουν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και Ποτάμι) και αίτημά του να μην διεξαχθεί η συζήτηση την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία. Χρειάστηκαν λοιπόν τέσσερις ολόκληρες ώρες για την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και την λήψη απόφασης, καθώς μεγάλα ονόματα της πολιτικής σκηνής δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους αλλά και την οργή τους προς τη νέα Κυβέρνηση.

Και με μια πιο συγκεκριμένη προσέγγιση, έχουμε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος προσήλθε στη Βουλή και απείλησε την Ζωή  Κωνσταντοπούλου με πρόταση μομφής, έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ενώ την κατήγγειλε ότι παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ασκώντας πίεση στη Δικαιοσύνη για να δίνει άδειες στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ώστε να συμμετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου. Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που κατηγόρησε τη νέα Κυβέρνηση για αποδοχή του μνημονίου και της τρόικας, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να "περάσει" αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και εντός του κοινοβουλίου. Στην αίθουσα της Ολομέλειας ηχηρή ήταν και η παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, που αποκάλυψε ότι κι ο ίδιος είχε ανάλογες εμπειρίες από τον συγκεκριμένο πολίτη, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος καταθέτει ανυπόστατες μηνύσεις για να κερδίσει δημοσιότητα.

Και παρά τις συγκρούσεις και τις εντάσεις στη Βουλή, ας μην λησμονούμε το ζήτημα που αφορά στην άρση ασυλίας, εφόσον επί αυτού συγκαλέστηκε η Ολομέλεια, ασχέτως αν το ενδιαφέρον και ο θεματικός πυρήνας μετατέθηκαν τελικά αλλού (στο μνημόνιο, στην τρόικα, στα "ατοπήματα" της νέας Προέδρου της Βουλής, αλλά και της νέας Κυβέρνησης εν γένει). Λοιπόν στην ψηφοφορία συμμετείχαν 224 βουλευτές, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισε ένας βουλευτής, 216 βουλευτές κατά, ενώ επτά βουλευτές δήλωσαν «παρών». Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ευχαριστήσει μέσω δημοσιεύματός του στο Twitter τους συναδέλφους του που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του.

Ανεξαρτήτως λοιπόν τυχόν εριστικής διάθεσης προκληθείσας από αίτια άσχετα με τον κύριο λόγο για τον οποίο συνεδρίασε η Βουλή, τα πάντα βαίνουν καλώς για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από την άλλη, όλα συνηγορούν στο ότι η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη εντός Βουλής και αφορμής δοθείσας, πολλοί φαίνονται πρόθυμοι για να εξαπολύσουν τα "πυρά" τους. Οψόμεθα !!!!

 

 

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.

Leave a reply