Πως να φλερτάρεις μια δικηγόρο/νομικάρια

Με στυλ. Αναμφίβολα. Όχι μόνο στο outfit αλλά σε όλα. Στον τρόπο, στο ύφος, στην συμπεριφορά.

Οκ ας είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Σκέτο το στυλ δεν αρκεί guys για να κερδίσετε το ενδιαφέρον μιας νομικού. Σημαντικό μεν, yet not enough. Διότι, είτε πρόκειται για δικηγόρο (ασκούμενη ή μη), είτε για δικαστή, είτε για συμβολαιογράφο, είτε για οτιδήποτε άλλο απορρέον από τη νομική επιστήμη, θα χρειαστούν 2-3… 5… 10 «πραγματάκια» που καλό θα ήταν να έχετε κατά νου πριν επιδοθείτε στο παραπάνω ομολογουμένως επίπονο εγχείρημα.

DO

  1. Να έχεις αυτοπεποίθηση. Την διαθέτει κι η ίδια άλλωστε κι αν όχι εκ γενετής, τότε επίκτητη . Θα το εκτιμήσει λοιπόν αν την διακρίνει και σ’ εσένα. Έτσι ο Νο 1 κανόνας στο φλερτ αποδεικνύεται στην περίπτωσή μας καθοριστικός. Όταν της απευθύνεις το λόγο για πρώτη φορά, σαφώς και έχει σημασία το τι θα πεις ως πρώτη ατάκα γνωριμίας , αλλά σπουδαίο ρόλο παίζει και το πώς θα το πεις. Όχι με δισταγμό ή αμφιβολία προφανώς. Δείξε σίγουρος για τον εαυτό σου. Και σίγουρα μην της πεις «Μαζί μου μην ανοίξεις γραφείο, άνοιξε τα πόδια σου», είναι μεγάλο φάουλ.

    Δεν σκεφτόμουν αυτό.

  2. Εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επάγγελμά της. Γιατί πολύ απλά κάθε δικηγόρος είναι ευχαριστημένος που είναι δικηγόρος (μην κοιτάς που όλοι βρίζουν καθημερινά, τραβάτε με και ας κλαίω είναι ) . Προτίμησε μια λιτή και κομψή ατάκα που δεν θα είναι ούτε κραυγαλέα, ώστε να φανείς απελπισμένος, ούτε too much, όπως «πολύ ενδιαφέρον το επάγγελμά σου, μίλησε μου γι’ αυτό». Θα κολακευτεί πολύ αν δείξεις ότι πράγματι θέλεις να μάθεις για τη δουλειά της και όσο για σενα δεν χρειάζεται να πεις κάτι παραπάνω. Με το που ξεστομίσεις την παραπάνω φράση, βγαίνεις αυτομάτως κι από τη δύσκολη θέση να βρεις τρόπο να συνεχίσεις τη συζήτηση. Γιατί η δικηγόρος αρχίζει να μιλάει ακατάπαυστα πλέον. Για το επάγγελμά της φυσικά. Της αρέσει να μιλάει, θεώρησε

    Κράτα τα βασικά. Μάθε από τον Edward.

    το φυσικό για εκείνη. Και κάπως έτσι έχει ξεκινήσει η κουβέντα σας και κατ’ επέκταση η γνωριμία σας. Και στην πιο συνεσταλμένη να πέσεις, κάνε 2-3 ερωτήσεις πάντα σχετικές με το επάγγελμα και μετά θα πάρει μπροστά. Τόσο απλά και εύκολα. Το πιθανότερο φυσικά είναι να παραμένεις αδιάφορος απέναντι στη δικηγορία αν δεν είσαι και εσύ του κλάδου, αλλά σκοπός εδώ στο πρώτο στάδιο είναι να την παροτρύνεις σε έναν διάλογο που θα μπορεί να ανοιχτεί. Σαφώς δεν θα μιλάτε και με τις ώρες επί παντός νομικού ζητήματος. Δες το σαν αφορμή μόνο για να αναλάβεις τα ηνία για το επόμενο μέρος. Την «κατάκτηση».

  3. Ξάφνιασε την ευχάριστα. Αφού μιλήστε/μιλήσει για τα επαγγελματικά της, ε πες κι εσύ κάτι για σενα, μην την αφήνεις να μονοπωλεί τη συζήτηση. Αν και λαλίστατη, έχει συνηθίσει να εκθειάζει τα πλεονεκτήματα και τα αρνητικά  (κυρίως τα αρνητικά) του επαγγέλματός της σε πλείονες συζητήσεις πριν από τη δική σας, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν αποκλείεται να το βρίσκει έως και κουραστικό πλέον να μιλάει «πάλι για δουλειά». Μετατόπισε λοιπόν το κέντρο του ενδιαφέροντος σε διαφορετικό θέμα. Το θέμα δε θα στο πω εγώ. Αυτό εξαρτάται από τι άνθρωπος είσαι εσύ και τι άνθρωπος είναι και εκείνη που έχεις απέναντί σου.
  4. Κάνε τη διαφορά. Οι κολακευτικές εκφράσεις, πάντα «με το γάντι», είναι θεμιτές. Ωστόσο, επειδή συνέχεια ακούει ότι, «ως σχετιζόμενη με το νομικό επάγγελμα είναι έξυπνη, καλή ομιλήτρια κτλ» (τα χει ακούσει αυτά, της τα χουν ξαναπεί), καλό είναι να την κολακέψεις για κάποιο άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Ένα θετικό σχόλιο για κάτι άσχετο με τις επιδόσεις της στη Νομική, θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αρκεί να είναι εύστοχο.
  5. Παρουσίασε τον εαυτό σου δυναμικά. Ανεξάρτητα από το πόσο Chuck Norris νιώθεις εκείνη την ημέρα, κάνε την να μην σε αντιμετωπίσει ως «dead weight» . Μίλησε της για τα ενδιαφέροντά σου στα οποία είσαι καλός και σου αρέσουν. Όχι τουρνουά Counter-Strike. Βέβαια αν της αρέσει, βρήκες the One, παντρέψου τη. Τέλος πάντων, άντρας είσαι στο κάτω κάτω, αν δε σε θαυμάσει και λίγο πως θα την κερδίσεις.

flert

DON’T

  1. Μην κομπλάρεις αν με το που πλησιάσεις στην αρχή σε κοιτάξει με ύφος μπλαζέ 100 καρδιναλίων και βάλε. Το παραδέχομαι το έχουν πολλές *χτύπημα στο μέτωπο* *ξεφύσημα*.Τις περισσότερες φορές τέτοια «υφάκια» είναι απλώς η βιτρίνα μιας επιμελώς συγκαλυμμένης ανασφάλειας και τίποτα παραπάνω. Οπότε μην πτοείσαι. Εξάλλου δεν ξέρει ποιος και τι είσαι εκ των προτέρων. Λογικό λοιπόν μέσα στην άγνοιά της να επιλέξει να υιοθετήσει ένα βλέμμα δήθεν αυταρχικό και υπεράνω απέναντι σ’ έναν άγνωστο, γιατί όχι και από άμυνα. Ή γιατί έτσι έχει μάθει να κοιτάει στη δουλειά της, ακριβώς για να κομπλάρει τους αντιδίκους της και λοιπούς ανταγωνιστές εν γένει. Go get her.
  2. Εννοείται πως όταν ρωτήσεις με τι ασχολείται και σου απαντήσει κάτι σχετικό με τη Νομική, δεν λες «πωπω ουαου πρέπει να διάβαζες πολύ στο σχολείο». Γιατί το χω ακούσει κι αυτό.#not Γενικά είναι off οτιδήποτε τύπου «είσαι του διαβάσματος». Αυτό το ξέρει ήδη, δεν περιμένει να της το πει ένας αρχικά άγνωστος. Και ναι ως επί το πλείστον οι περισσότερες διάβαζαν, υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Και αλίμονο αν πέσεις στην εξαίρεση.
  1. Μην αντιδράσεις όπως οι περισσότεροι που ακούν Νομική ας πούμε και τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας παρουσιάζουν συμπτώματα ως εξής: διάπλατα ανοιχτά μάτια, έκφραση έκπληξης και ενίοτε μειδίαμα . Η νομικός της ιστορίας μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες αντιδράσεις και μάλιστα το απολαμβάνει κιόλας όταν με δύο μόλις λέξεις όπως «είμαι δικηγόρος», έχει αυτομάτως προκαλέσει το δέος σε μια παρέα. Όλοι θέλουν να τους θαυμάζουν βέβαια, αλλά αν το κάνεις από την αρχή σε έντονο βαθμό θα φανεί αφύσικο, ενδεχομένως υπερβολικό και άρα ψεύτικο. Πιθανόν να εκληφθεί και ως αντίδραση κάποιου απελπισμένου. You never κnow. Επίσης #not . Και μην ξεκινήσεις ποτέ την κουβέντα με τη φράση «Κανένας φόνος;». Το ακούει κάθε μέρα, τρεις φορές τη μέρα.
  2. Μην ξεχνάς ότι απευθύνεσαι σε κάποια που καλώς ή κακώς «το χει με τις λέξεις», έστω σε κάποιο βαθμό. «Απόφυγε» λοιπόν τα χτυπητά εκφραστικά λάθη (είναι «απόφυγε» και όχι «απέφυγε», η προστακτική στα νέα ελληνικά δεν παίρνει αύξηση for god’s sake). Καλύτερα να μην χρησιμοποιείς εκφράσεις ή λέξεις για των οποίων τη σημασία δεν είσαι βέβαιος. Αν της αρέσεις φυσικά δεν θα κολλήσει σ’ αυτό, ο καθένας μπορεί να υποπέσει σε λάθος. Αν όμως είναι επαναλαμβανόμενο… μια δυσαρέσκεια θα υπάρξει. Στο κάτω κάτω μην το κάνεις για αυτήν κάντο για σένα!
  3. Μην της επιτρέψεις έστω και να υποψιαστεί ότι αισθάνεσαι μειονεκτικά απέναντί της.  Θα φανείς ανασφαλής, στοιχείο που δε συνάδει  με το σκοπό σου. Ξανά, κάντο για εσένα, για να νιώθεις εσύ καλά, όχι για τη νομικό μας.

Οι κανόνες του φλερτ είναι κοινοί για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως επαγγελμάτων. Θυμάσαι όμως (spoiler) τον Mike στο Suits, όταν γνώρισε την δικηγόρο πως παρίστανε και εκείνος τον σχετικό με τα νομικά;  Η ίδια η κοινή συνείδησηέχει από μόνη της αποδώσει αυθαίρετα μια ορισμένη σπουδαιότητα και αναγνώριση σε κάποια συγκεκριμένα επαγγέλματα και μεταξύ άλλων και στου δικηγόρου. Για το λόγο αυτό οι εκπρόσωποι των παραπάνω επαγγελμάτων συχνά προκαλούν δέος που μπορεί να αποθαρρύνουν αρκετούς επίδοξους θαυμαστές τους από μια πιθανή προσέγγιση, και κάποιες φορές (ελάχιστες) παρά το δέος που προκαλούν οι άνθρωποι επιλέγουν να μην καβαλήσουν το καλάμι. Γι’ αυτό και δώσαμε κάποια γενικά tips προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων . Σπάστε τους το υφάκι (φάτε τους λάχανο) .

Ούτε εμείς δεν ξέρουμε. Περιμένουμε feedback!!!

Κάτι πιο συγκεκριμένο  βέβαια δεν θα μπορούσε να ειπωθεί με ακρίβεια γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Να είστε ο εαυτός σας λοιπόν είναι υπέραρκετο και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Αν κάτι αξίζει ασφαλώς.

Υ.Γ. Μην πειτε «Ο πατέρας μου είναι ο Αριστείδης ο Δίκαιος«.

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.

Leave a reply