ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Ξεκινάμε με τα θετικά, γιατί είμαστε θετικοί άνθρωποι.

  1. Καταλαβαίνει τι τραβάς στο γραφείο, στις υπηρεσίες, στα δικαστήρια κλπ. Είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα καταλάβει τον καθημερινό σου γολγοθά κάποιος που είναι εκτός του πεδίου της δικηγορίας. Όσο να είναι, θα κλικάρετε παραπάνω. Θα έχετε παραπάνω κοινά, κοινές εμπειρίες και στατιστικά θα έχετε και κοινά ακούσματα από το πανεπιστήμιο. Ακόμα και εάν διαφωνείτε σε κάτι (βλ. παρακάτω την κακή οπτική) θα καταλάβετε ο ένας τον άλλο. Και στο καλό σενάριο, όταν συμφωνείτε, θα κάνετε απίστευτο τάγκ-τιμ (συνεργασία) και θα κερδίσετε πρακτικά κάθε διαφωνία με άλλους.
  2. Μπορείς να συζητήσεις για υποθέσεις και να ζητήσεις μία δεύτερη γνώμη, αν και προσωπικά αποφεύγω να μιλάω για δουλειά μετά τις 7 το απόγευμα.
  3. Την/τον στέλνεις στην Ευελπίδων να σου κρατήσει νουμεράκι, να σου κάνει κατάθεση, να σου πάρει μία αναβολή ρε παιδί μου. Χαχα. (έλα τώρα, και εγώ το έκανα, και εσύ το έκανες, όλοι το κάναμε. Και αυτός/-η το έκανε. Νόουαν ιζ πέρφεκτ).
  4. Θα κατανοεί την κούρασή σου (αρκεί να μην είναι party animal, εγώ δεν είμαι :P)

Πάμε τώρα στα αρνητικά:

  1. Όταν γυρίσεις σπίτι, δεν πρόκειται να βρεις έτοιμο φαγητό, γιατί και εκείνος/εκείνη θα γυρνάει περίπου την ίδια ώρα. Ετοιμάσου για ντελίβερι. Αλλά δικηγόροι είστε, βγάζετε λεφτά ....έτσι; 😀 😀
  2. Αν έχετε αντίθετες απόψεις, θα μαλώνετε ποια είναι η κρατούσα. Θα μαλώνετε, για αρκετό καιρό, και ο τσακωμός θα επιστρέφει σε άσχετες στιγμές, και με όλες τις τακτικές από το βιβλίο "Πως να έχετε πάντα δίκιο", θα σου αποδείξει σιγά σιγά πως έχεις άδικο. Θα χρησιμοποιεί ατάκες επί ατακών σου τις οποίες χρησιμοποίησες ημέρες πριν, και δεν θυμάσαι καν και θα σου εξηγεί πως αυτό αντικρούεται με αυτό που έλεγες. Και ξέρεις κάτι; Θα είναι δικηγορικά τεχνάσματα όλα αυτά, σαν να γράφει προτάσεις γιατί απλά έχει συνηθίσει να διαφωνεί μέχρι τελικής πτώσης. Θα είναι σαν να κάνεις προτάσεις (γεγονότα-αποδείξεις-μείζονα-ελάσσονα-συλλογισμός) ξανά και ξανά και ξανά. Και μετά η συζήτηση θα μετατρέπεται σε μια παράνοια που στο τέλος θα φοβάσαι καν να ανοίξεις κουβέντα. Η καλύτερη συμβουλή μου είναι: Μην το πάρεις προσωπικά.

    Απάντα σε αυτό. I dare you. I double dare you.

  3. Δεν «καθαρίζει» το μυαλό σου μετά τη δουλειά, γιατί μάλλον πάλι για δουλειά θα μιλάτε. Ειδικά αν γκρινιάζετε (που εδώ που τα λέμε όλοι οι δικηγόροι το κάνουμε λίγο έως πολύ), θα είναι αρκετά ψυχοφθόρα η επαφή από ένα σημείο και μετά.

Bonus: Lets face it, είστε καλοντυμένοι. Δεν υπάρχει επιλογή να μην είστε καλοντυμένοι. Ο ένας θα δίνει συμβουλές στον άλλο. Pencil skirts, briefcases and shoes are sexy.

Σωκράτης Τσαχιρίδης

Αν βρείς μία γυναίκα, παντρέψου την. Αν είναι καλή, θα είσαι ευτυχισμένος, αν όχι, θα γίνεις φιλόσοφος.

Leave a reply