Στις 8 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατατέθηκε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αυλωνίτη, σχετικά με την εξεύρεση λύσης για την παραχώρηση του παράλιου μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.
Στις 25 Οκτωβρίου 2019 σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο βουλευτής Κέρκυρας ανέπτυξε και προφορικά την ανωτέρω επίκαιρη ερώτηση του ενώπιον του αρμόδιου Υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου. Ανέφερε πως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για να ολοκληρωθεί η τελική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, παρότι υπήρξε σχετική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ύστερα και από την ανάπτυξη της ερώτησης, ο κ.Υφυπουργός απάντησε πως ο εν λόγω χώρος από την ημέρα του αποχαρακτηρισμού του έχει αυτοδίκαια παραχωρηθεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για απλή χρήση αιγιαλού, και πλέον το πρόβλημα εδράζεται στο γεγονός πως δεν έχει αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο συγκεκριμένο χώρο του παραλιακού μετώπου, προκειμένου να χαρακτηρισθεί ως δημόσιο ακίνητο και στη συνέχεια να γίνουν οι κινήσεις που προβλέπονται. Επιπλέον ανέφερε πως υπάρχει πρόθεση να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο συγκεκριμένο χώρο του παραλιακού μετώπου και να παραχωρηθεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την επιθυμητή ανάπλαση.
Ο βουλευτής Κέρκυρας, αφού έλαβε το λόγο αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνει άμεσα η παραχώρηση στο Δήμο προκειμένου να προχωρήσει ο προγραμματισμός της αξιοποίησης του αιγιαλού και να πάψουν να υπάρχουν εκκρεμότητες. Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε λάβει πρωτοβουλία για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής, είχε συντάξει σχετικό νομοσχέδιο για την ρύθμιση του ζητήματος και θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία παραχώρησης, αν δεν μεσολαβούσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Τόνισε ειδικά πως υπάρχουν νομικά προβλήματα για το καθεστώς της διαχείρισης κάποιων παράλιων εγκαταστάσεων από το Ναυτικό Όμιλο, τα οποία θα πρέπει να αρθούν.
Ο Υφυπουργός στην δευτερολογία του αναφέρθηκε πως το βασικό ζήτημα είναι η αποσαφήνιση του νομικού καθεστώτος του παράλιου μετώπου και ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην περιοχή της Σπηλιάς. Με τον επανακαθορισμό των ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένα η διαμορφωμένη πλατεία της Σπηλιάς απέμεινε ελεύθερη προς παραχώρηση. Ωστόσο, η πλατεία αυτή στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο είναι χαρακτηρισμένη ως αστικό πράσινο, ενώ δεν περιλαμβάνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο. Επιπλέον, στα ηλεκτρονικά αρχεία του Κτηματολογίου η πλατεία Σπηλιάς δεν εμφανίζεται να έχει αποδοθεί στο Δημόσιο, παρότι η Κτηματογράφηση ολοκληρώθηκε το 2017. Στην συνέχεια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί η σύμβαση μεταξύ ΟΛΚΕ και Ελληνικού Δημοσίου ενώ επανέλαβε την πρόθεση να γίνει άμεσα η παραχώρηση του παράλιου μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.