Τι θα έκανες αν είχες 17 εκατ. ευρώ;

Φρενίτιδα κυριαρχεί στην χώρα ήδη από  την Κυριακή για το δέκατο τέταρτο-πέμπτο κατά σειρά τζακ-ποτ των πλέον 17εκατομμυρίων ευρώ στο Τζόκερ! Από νωρίς το πρωί ο κόσμος σχημάτιζε ουρές στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ τις ώρες πριν την κλήρωση της Κυριακής, συμπληρώνονταν 1.000 δελτία Τζόκερ το δευτερόλεπτο.Σημειώνεται ότι το ποσό της κλήρωσης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων, έπειτα από τον Απρίλιο του 2010, που είχαν κληρωθεί 19,2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που είχαν μοιραστεί τρεις υπερτυχεροί.

Με αφορμή αυτό, τι θα κάναμε πραγματικά αν κερδίζαμε το Τζόκερ; Πάμε να δούμε τις δημοφιλέστερες απαντήσεις των Αμερικάνων;

"Θα ξεκινήσω την δική μου επιχείρηση". Μάλλον δεν έχετε ένα κάρο φόρους εκεί.$(KGrHqF,!rUFHNiNeKfLBR8Vj((0LQ~~60_35

"Θα πάρω διαζύγιο" . Βασικά, δεν ξέρω αν σε συμφέρει, μπορεί να χάσεις το 1/3 ....βέβαια από να σου τα φάει όλα...good choice.

"Θα πληρώσω το φοιτητικό μου δάνειο". Εντάααααξει δεν νιώθω ότι ταυτίζομαι....tumblr_m5logyT88V1roruow

"Θα βρώ μια δουλειά που πραγματικά μου αρέσει". You spoke to my heart.Exactly

"Θα αγοράσω στους δικούς μου σπίτι κοντινό με το δικό μου για να τους φροντίζω". Εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, μένουμε στους δικούς μας. 

Χωρίς τίτλο

Αντίστοιχη στατιστική στην Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει, ακριβής τουλάχιστον, αλλά μετά από λίγη έρευνα κατέληξα σε αυτές τις δημοφιλέστερες λύσεις:

"Θα αγοράσω ακίνητα για να έχω σταθερό εισόδημα".Υποθέτω ότι είναι η δημοφιλέστερη απάντηση μέχρι τον Αύγουστο που ήρθε ο ΕΝΦΙΑ, γιατί τώρα δεν πολυσυμφέρει.

53996030

"Θα τα κατέθετα σε λογαριασμό για να παίρνω το επιτόκιο" . Πες μου τράπεζα να ρθω και εγώ. -> Stress Test

"Θα αγοράσω αμάξι". Τέλη κυκλοφορίας, κάρτα καυσαερίων, ασφάλεια, βενζίνη, τεκμήριο. Ακόμα θες;

haha gif

"Θα άλλαζα γκαρνταρόμπα" . Και εγώ, έχω κάτι μπλουζάκια από το λύκειο. Ακραίο.

"Θα έκανα ταξίδια". Είμαι σίγουρος ότι θα έψαχνες τα φτηνότερα αεροπορικά παρότι έχεις 17εκ.

"Θα έκανα επενδύσεις" . Δεν έγινες Gordon Gekko επειδή συμπλήρωσες κατά τύχη σωστά 6 αριθμούς.

obama-deal-with-it

 

Να και μερικά που θα πρότεινα εγώ:

Θα αγόραζα :

enhanced-buzz-21237-1379963610-14

Και θα έκανα fund σε αυτό :

I would fund this !!!!!

I would fund this !!!!!

 Το ζήτημα είναι πως λογικά δεν θα το κερδίσουμε, αλλά δεν είναι κακό να παίζουμε που και που, χωρίς να βασιζόμαστε στην τύχη μας. Γενικά η ψυχολογία του ανθρώπου ( και από τις επιλογές που είδαμε ) ήταν να εξασφαλίσει γενικώς τη ζωή του, χρησιμοποιώντας ως κεφάλαιο τα κέρδη του. Όχι πως δεν θα έκανα το ίδιο, αλλά  η ζωή είναι τώρα, αυτή τη στιγμή. Δεν θα πρέπει αυτή να μας εξουσιάζει, αλλά εμείς να της επιβαλλόμαστε. 

Με συγχωρείτε τώρα πάω να παίξω δύο δελτία 😛

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;