Σύμφωνα με πηγές του Associated Press, δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία καταδίκασε άνδρα σε 10 χρόνια φυλάκισης και 2.000 χτυπήματα με μαστίγιο για την έκφραση αθεϊσμού του σε εκατοντάδες δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων . Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε πρόστιμο επίσης 20.000 Riyals - ή, κάτι λιγότερο από 4.000 £.
Το 2014 η χώρα εισήγαγε μια σειρά νέων νόμων όπου οι άθεοι ορίζονται ως τρομοκράτες, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με αυτή τη σειρά από βασιλικά διατάγματα και τη συνολική νέα νομοθεσία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας γενικά, ο βασιλιάς Abdullah προσπάθησε να πατάξει κάθε μορφή πολιτικής διαφωνίας και διαμαρτυρίες που θα μπορούσε να «βλάψει τη δημόσια τάξη».
Το πρώτο άρθρο από τις νέες διατάξεις ορίζει την τρομοκρατία ως η "προβολή σκέψεων κατά της θρησκείας σε οποιαδήποτε μορφή, ή η θέση υπό αμφισβήτηση των βασικών αρχών της ισλαμικής θρησκείας στις οποίες βασίζεται αυτή η χώρα".
Η είδηση της εφημερίδας Al-Watan αναφέρει ότι ο 28-χρονος άντρας παραδέχθηκε ότι είναι άθεος και αρνήθηκε να μετανοήσει, λέγοντας ότι αυτό που έγραψε αντανακλούσε τις δικές του πεποιθήσεις και ότι είχε το δικαίωμα να τις εκφράσει. Η είδηση δεν κατονόμασε τον άνθρωπο.
Προσέθεσε ότι η «θρησκευτική αστυνομία» που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων βρήκε περισσότερα από 600 tweets που αρνούνται την ύπαρξη του Θεού, γελοιοποιώντας στίχους του Κορανίου , κατηγορώντας όλους τους προφήτες των ψεμάτων και λέγοντας διδασκαλίας τους τροφοδότησε τις εχθροπραξίες.