ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ & ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ

Ενός ασκούμενου..

Το analuseto.gr συνηθίζει, ως επί το πλείστον, να σας ενημερώνει για την νομική και πολιτική επικαιρότητα, να κάνει αναλύσεις, να παίρνει συνεντεύξεις  και να σας μεταδίδει τις καθημερινές βιωματικές εμπειρίες των συντακτών του, αλλά και των αναγνωστών του, που συμβάλλουν σημαντικά στο έργο αυτό.

Αυτό γίνεται, κατά βάση, τις εργάσιμες ημέρες, που όλοι τρέχουμε δεξιά και αριστερά, από το ένα δικαστήριο στο άλλο, από μία υπηρεσία στο γραφείο και από το γραφείο οπουδήποτε αλλού χρειαστεί. Έτσι, επιχειρούμε να δώσουμε στον καθημερινό αδιάκοπο αγώνα όλων - όχι επειδή είμαστε συγγραφείς ή ειδήμονες, αλλά επαγγελματίες που έχουν «μεράκι» για τη δουλειά τους και τις εν γένει ασχολίες τους - μία βοήθεια ενημέρωσης, ανάλυσης, μα πάνω από όλα, να σας φτιάξουμε τη διάθεση και να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες μας. Εξάλλου, τι είναι ο άνθρωπος αν δεν μοιράζεται τις γνώσεις, τις απόψεις, τις ιδέες του και την «πλάκα» του με τους άλλους;

Ωστόσο, το ανωτέρω έργο μας, όπως προειπώθηκε, πραγματοποιείται κατά βάση (υπάρχουν και τα «επείγοντα περιστατικά») τις καθημερινές ημέρες. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την επιθυμία του αναγνωστικού μας κοινού να αποφορτιστεί και να αποσυμπιεστεί από τα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας συνήθως «αποσυρόμαστε» με ευσυνειδησία τα Σαββατοκύριακα. Ο δικηγόρος, ο συμβολαιογράφος, ο δικαστής, οι δικαστικοί επιμελητές, οι γραμματείς των δικαστηρίων και οι φοιτητές της νομικής είναι άνθρωποι, όπως όλοι οι άλλοι. Έχουν την ανάγκη να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν από τα προβλήματα και τις «ασχολίες» τους, να ζήσουν στιγμές με τις οικογένειές τους.

. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, το analuseto.gr επιλέγει να μην τους «κατακεραυνώνει» συνεχώς με νέες πληροφορίες, δημοσιεύσεις και αναρτήσεις. Επομένως, με το παρόν, αρχικά θέλουμε να σας καταστήσουμε γνωστά τα ανωτέρω και μετέπειτα να σας ενημερώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε οι δημοσιεύσεις μας κατά τις «αργίες» να περιορίζονται σε χιουμοριστικά άρθρα, θέματα φιλοσοφικού, λογοτεχνικού και ποιητικού περιεχομένο, όπως το κάτωθι.

 

Εκεί, στη βιβλιοθήκη.
 

Όπως συνήθιζε τα πρωινά να κάμει, έτσι και σήμερα,

πήρε το δρόμο για το στέκι του.

Η βιβλιοθήκη βρισκόταν σ' ένα ερημικό σοκάκι

κοντά στην, τόσο γεμάτη από ζωή, πλατεία.

 

Εκεί, στη βιβλιοθήκη κόσμος πολύς δε μαζευόταν.

Bέβαια, αυτό διόλου δεν τον απασχολούσε.

Η ασχολία του ήταν τα βιβλία. Πολλά βιβλία.

 

Καθώς μελετούσε απορροφημένος νομικά τεχνάσματα

και έργα Ποιητών, -θαρρώ γράμματα Αλεξανδρινού ήταν-

ξάφνου ακούει την ξύλινη πόρτα του στοχαστικού κτιριού να τρίζει.

Αμέσως ξεφεύγει λίγο από τον κόσμο των Γραμμάτων

και ανασκουμπώνει τους ώμους του να ιδεί.

Στο κατώφλι, Εκείνη.

 

Ένα ωχρό πρόσωπο με ροδί μάγουλα και χρυσαφένια μαλλεά.

Τέτοια λάμψη, μόνο ο χρυσός θυμάμαι να έχει.

Η παρουσία της Εκεί ένα μικρό ταξίδι.

Ταξίδι όμορφο, σύντομο, δίχως προορισμό.

 

Ο οποιοσδήποτε επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επικοινωνία με το analuseto.gr, προκειμένου να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο του, μία ανάλυσή του, μία εμπειρία του ή ένα κείμενο φιλοσοφικού, λογοτεχνικού ή ποιητικού περιεχομένου. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την συνεχή και αδιάκοπη στηριξή που μας παρέχετε.

Σωκράτης Τσαχιρίδης

Αν βρείς μία γυναίκα, παντρέψου την. Αν είναι καλή, θα είσαι ευτυχισμένος, αν όχι, θα γίνεις φιλόσοφος.

Leave a reply