Αντίδραση του ΔΣ Καλαμάτας έναντι της καταψήφισης της ΕΔΕ του αιτήματος συμπαράστασης στον αγώνα για το ασφαλιστικό

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!!!!!!

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

         ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.dskalamatas.gr

Καλαμάτα  28 Ιανουαρίου 2016

ANAKOINΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!!!!!! 

*********************************

Α. Τις προτάσεις δύο μελών του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας στις 4.2.2016 καταψήφισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του συλλογικού οργάνου των Ελλήνων δικαστών στις 26-1-2016. Οι δύο δικαστές, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ- Πρόεδρος Πρωτοδικών και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών, με το αίτημά τους καλούσαν το Δ.Σ. της Ένωσης «να αντιληφθεί την κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος του δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης των συναδέλφων, καθώς και την ανάγκη ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών. Να εγκαταλείψουμε κάθε εφησυχαστική τακτική που θα μας φέρει για άλλη μια φορά προ τετελεσμένων. Να λάβουμε ομόφωνα απόφαση για διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Δικαστηρίων της Χώρας στις 4 Φεβρουαρίου 2016».

Β. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Κατά τη συνεδρίαση της 26.1.2016 την πρόταση για διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας στις 4.2.2016 ψήφισε η κ. Β.Πάπαρη, ενώ την καταψήφισαν όλοι οι λοιποί παριστάμενοι (Μ.Στενιώτη, Κ.Βουλγαρίδης, Ε.Κασαλιάς, Χ.Μαυρίδης, Χ.Παπαδήμας, Μ.Γκαρά, Μ.Σιμιτσή, Γ.Ευστρατιάδης και Π.Λυμπερόπουλος).
Την πρόταση για δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ψήφισαν οι κ.κ Β.Πάπαρη, Π.Λυμπερόπουλος και Γ.Ευστρατιάδης, ενώ την καταψήφισαν όλοι οι λοιποί παριστάμενοι (Μ.Στενιώτη, Κ.Βουλγαρίδης, Ε.Κασαλιάς, Χ.Μαυρίδης, Χ.Παπαδήμας, Μ.Γκαρά και Μ.Σιμιτσή).

Γ. ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΕΞ. ΜΑΡΓΕΛΗ

Δυστυχώς η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει δυναμική αντίδραση μόνο όταν κάποια Κυβέρνηση σχεδιάζει δραστική μείωση μόνο των δικών τους αποδοχών (βλ. αποφάσεις Ενώσεως για διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων έτους 2012) και είναι λυπηρό να φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται τους δικηγόρους ως συλλειτουργούς της δικαιοσύνης και ότι η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι ΜΕΙΖΟΝ θέμα για τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply