Δεν έχει το αλάθητο του Πάπα ο Τσίπρας,κύριοι. Γράφει ο Χάρης Λευθεριώτης

Μια πληρωμένη απάντηση στους <<γλείφτες>> της κυβέρνησης.

Είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό για όλους τους δημοσιογράφους και ιδιαίτερα τους νέουυς σε ηλικία,να χαιδεύουν τα αυτιά των κυβερνώντων,παραποιώντας τα πραγματικά γεγονότα,πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα και εθελοτυφλώντας μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα.

Το δημοσιογραφικό πληντύριο της κυβέρνησης Τσίπρα με ξεπερνά.Λέγονται,γράφονται και ακούγονται <<απόψεις>> που προσκρούουν στην ίδια την κοινή λογική.

ΨΕΜΑ 1ο)Ο Τσίπρας δεν πρόδωσε τις ιδεολογικές αρχές της Αριστεράς,ούτε το <<ΟΧΙ>> του ελληνικού λαού.

Όσοι/ες το ενστερνίζεστε,είστε εκτός τόπους και εκτός ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...Οι αξίες και αρχές της ριζοσπαστικής Αριστεράς(κοινωνική δικαιοσύνη,προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η προστασία του κοινωνικού κράτους και ο αγώνας για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας{εδώ γελάμε..} όχι μόνον προδίδονται αλλα καταπατώνται βάναυσα με την υιοθέτηση και εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.Το 62% του ελληνικού λαού έδωσε εντολή για μια κοινωνικά δίκαιη λύση και όχι για να τον πετάξουν έξω απο το σπίτι του.Ναι,καλά ακούσατε..οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι προαπαιτούμενο μέτρο για την συμφωνία.Εφόσον ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι δεν μπορει να επιτευχθεί μια κοινωνικά δίκαιη συμφωνία,τότε κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και η απόφαση του για την διενέργεια δημοψήφισματος είναι πλήρως ακατανόητη.Επίσης,ξεχνάτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης,την παροχολογία και την υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ,ως αξιωματικής αντιπολίτευσης;Ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα ακριβώς αντίθετα!Πρώτη φορά αριστερά και δεύτερη φορά <<Λεφτά υπάρχουν>>...τα συμπεράσματα δικά σας.

ΨΕΜΑ 2ο)Ο Τσίπρας είναι εθνικός ηγέτης-ήρωας και διακυνδύνευσε την κομματική του ενότητα για το εθνικό συμφέρον.

Έχετε σώας τας φρένας;Τί λέτε;

Διαπραγματεύτηκε άστοχα,οδήγησε την χώρα σε δημοψήφισμα-φιάσκο για δικούς του λόγους,έφθασε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και τελικώς επεβλήθη το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών.Ναι,θα μου πείτε πως δεν υπήρχε άλλη λύση.Συμφωνώ αλλα αγνοείτε το γεγονός οτι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα οδηγήθηκε στο παρα πέντε της ασύντακτης χρεωκοπίας.Οι πέντε μήνες της αποτυχούς διαπραγμάτευσης κοστίζουν περι τα 60 δις,σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οίκων.Ο κ.Τσίπρας προκειμένου να διαφυλάξει την κομματική του ενότητα,προκάλεσε μια ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική οικονομία.Η απόφαση του για δημοψήφισμα στηρίχθηκε επίσης στην έγγνοια του για την κομματική ενότητα και την συνοχή εντος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,όπως αποκάλυψε ο κ.Τσακαλώτος.Εδώ το σχετικό απόσπασμα: http://www.youtube.com/watch?v=jvIsNEaqoCY.

Την τελευταία στιγμή και μπροστά στον κίνδυνο μιας εθνικής τραγωδίας,απεδέχθη την χειρότερη δυνατή λύση.

ΨΕΜΑ 3ο) Ο Α.Σαμαράς <<έστησε>> παγίδα στον κ.Τσίπρα,υπογράφοντας την παράταση του μνημονίου μέχρι τον Φλεβάρη.

Η μισή αλήθεια δεν δίδει απαντήσεις.Τον Νοέμβριο του 2014,η Τρόικα ή αλλιώς οι <<θεσμοί>>  αντιλαμβανόμενοι την πολιτική αστάθεια που θα προκαλούταν απο την αδυναμία εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και γνωρίζοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν θα τηρήσει την όποια συμφωνία,όπως αλλωστε ο ίδιος ο κ.Τσίπρας είχε δηλώσει κατηγορηματικά απο το βήμα της Βουλής(βλέπε το βίντεο),εμπόδιζαν με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω μιας συμφωνίας.Γι' αυτον τον λόγο, η Τρόικα άρχισε να απαιτεί αδικαιολόγητα,επώδυνα μέτρα,εγκλωβίζοντας την τότε κυβέρνηση και αφήνοντας την διαπραγμάτευση στο κενό.Πως να δεχθούν την επέκταση ή την ολοκλήρωση του προγράμματος,όταν ο τότε ανερχόμενος πρωθυπουργός δήλωνε ότι δεν θα την αναγνωρίσει και θα διαπραγματευθεί απο το μηδέν;

http://www.youtube.com/watch?v=_euiPHaOnHI... <<..ακόμα πιο έντονα σας λέμε: Μην προχωρήσετε σε κρίσιμες κινήσεις, σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις, σε αποφάσεις που θα δεσμεύουν τα χέρια και των επόμενων κυβερνήσεων χωρίς την συναίνεση του πρώτου κόμματος. Το λέω ξανά όχι μόνο για να το ακούσετε εσείς, αλλά και για να το ακούσουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον. Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δεν θα έχει τη δική μας συναίνεση, δεν θα γίνει αποδεκτή από εμάς. Δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα δεσμεύει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, για την οποία ο λαός μας σύντομα θα δώσει ισχυρή εντολή με την ψήφο του. Όπως γνωρίζετε, όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές –το ξεκαθαρίζω για ακόμη μία φορά- σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχεια του μνημονιακού καθεστώτος, σε καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συνέχεια της λιτότητας με οποιοδήποτε επικοινωνιακό καμουφλάζ, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την υπογραφή μας..>> .Τάδε έφη ο κ.Τσίπρας,στις 11/10/2014.

ΨΕΜΑ 4ο)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ.

Ναι,πράγματι είναι πολύ χειρότερο.Μερικοί/ες παριστάνετε τους δημοσιολόγους,χωρις κάν να έχετε διαβάσει τα προαπαιτούμενα μέτρα.Ιδού η λίστα των προαπαιτούμενων:http://hashmag.gr/news/finance/38685/

Όπως βλέπετε,δεν είναι μονον ο ΦΠΑ το πρόβλημα.Πρόκειται για ενα κοινωνιοκτόνο πρόγραμμα,του οποίου εαν το μεταρρυθμιστικό μέρος δεν εφαρμοστεί,η χρεωκοπία είναι δεδομένη και εντός ευρώ.

ΨΕΜΑ 5ο) Δεν υπάρχει πρόβλημα που 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιούν την στάση τους.

Ο κ.Τσίπρας δεν διαγράφει τους διαφωνούντες λόγω του ότι δεν επιθυμεί να ρίξει λάδι στην φωτιά που ήδη έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απο σεβασμό στο άρθρο 60 του Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία γνώμης και ψήφου των βουλευτών κατα συνείδηση.Άλλωστε,αν τους διέγραφε θα έχανε αυτομάτως την δεδηλωμένη.Αγνοείτε,όμως,σε τούτο το σημείο το ζήτημα της πολιτικής ηθικής.Πόσο πολιτικά ορθό και ήθικο,είναι η κυβέρνηση να εφαρμόζει την δανειακή συμφωνία(μια καθοριστικής σημασίας συμφωνία) με την στήριξη της αντιπολίτευση.Οι κυβερνητικοί βουλευτές αποποιούνται των ευθυνών τους. Δεν είναι πρόβλημα αυτό;Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να συνεχίση χωρις την στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ίσως θα χρειαζόταν πλήθος σελίδων και τόνοι μελανιού για να αναλύσουμε και ακολούθως να διαψεύσουμε τα όσα προπαγανδιστικά και ψευδή,έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα.Ο φασισμός της μια και μόνον αλήθειας δεν θα περάσει.Ρόλος του πολιτικού δημοσιογράφου είναι να ελέγχει και να κρίνει την εκτελεστική εξουσία,όχι να προπαγανδίζει λυσαλλέα υπέρ της.Φυσικά,έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την υποστηρίξει.Η αλλοίωση,όμως,της πραγματικότητας και των επίσημων στοιχείων συνιστά φτηνή προπαγάνδα.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply