Επιστολή στον Υπ.Υποδομων Χ.Σπρίτζη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τα ασφαλιστικά ζητήματα

κ. Υπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη, διάβασα την επιστολή σας προς τους Δικηγόρους και Μηχανικούς, η οποία μόνο συναίσθημα αγανάκτησης μου δημιούργησε και τίποτα άλλο.

Η επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τον κλάδο των Δικηγόρων έγινε κυρίως με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Η συγκεκριμένη διάταξη που ψηφίστηκε από την Κυβέρνησή σας είχε μόνο θετικές εκβάσεις, καθώς αφ’ ενός μεν αυξήθηκαν τα έσοδα του Ταμείου Νομικών και αφ’ ετέρου έδινε την δυνατότητα σε χιλιάδες συναδέλφους μου, οι οποίοι είχαν επιλέξει την ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων εισφορών στο Ταμείο Νομικών επιλέγοντας χαμηλότερη ασφαλιστική ρύθμιση να είναι ενήμεροι στην προϋπόθεση που προέβλεπε ενημερότητα σε εξόφληση τρεχουσών εισφορών. Με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης όλα αυτά πάνε ¨περίπατο¨

Σας προσκαλώ τώρα, να δημοσιοποιήσετε οποιαδήποτε αλληλογραφία που να αποδεικνύει ότι οι θεσμοί δεν έδειξαν την δέουσα και προφανή λογική για να αποδεχθούν την συνέχιση της ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης. Αν δεν το κάνετε θα νομιμοποιούμαι να αποκαλώ ψευδή τα όσα αναφέρετε και παραπλανητικά.

Οι ισχυρισμοί σας, περί κοινών αγώνων και κατανόησης για την ψήφιση της άδικης διάταξης αποτελούν εμπαιγμό σ’ όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της Χώρας.

Από την στιγμή που ψηφίσατε την συγκεκριμένη διάταξη δεν νομιμοποιήστε να στέλνετε καμία επιστολή συγγνώμης αφού απεμπολήσατε δικαιώματα των Μηχανικών και των Δικηγόρων που πραγματικά τους οδηγείτε σε απόγνωση.

Οι ισχυρισμοί στην επιστολή σας, ότι θα συνεχίσετε να δίνετε αγώνες μαζί με τους Μηχανικούς και όλους τους Επιστήμονες μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν και απογοήτευση.

Από την στιγμή που ψηφίσατε την εν λόγω διάταξη είναι προσβολή να αποστέλλετε, τέτοιου είδους επιστολές με τις οποίες υποβαθμίζετε την νοημοσύνη μας.

Ο ισχυρισμός σας πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας είναι φυσικά εκτός τόπου και χρόνου αφού οι ενέργείες σας, ήτοι ψήφιση της κατάργησης της εν λόγω διάταξης μόνο αυτό δεν δείχνει. Ψηφίστε ότι θέλετε αλλά μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. όλα έχουν ένα όριο και εσείς το έχετε ξεπεράσει. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ψηφίζετε μέτρα σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών χωρίς να έχετε σχεδιασμό για ανάπτυξη παρά μόνο για ύφεση.

Ας μην ψηφίζατε κύριε Υπουργέ την συγκεκριμένη διάταξη εσείς και συνάδελφοι δικηγόροι οι οποίοι πρόδωσαν συγκεκριμένα με την ψήφισή της τους Δικηγόρους και τους Μηχανικούς όλης της Χώρας οδηγώντας τους σε απόγνωση.

Πραγματικά λυπάμαι για το περιεχόμενο της επιστολής σας.

Σας καλώ όπως μου προσκομίσετε εγγράφως τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εκ μέρους της Κυβέρνησης στην Τρόϊκα για την μη ψήφιση της εν λόγω διάταξης. Εάν συνεχίσετε να δίνετε αγώνες όπως αναφέρετε στην επιστολή σας μ’ αυτόν τον τρόπο ήτοι ψηφίζοντας διατάξεις σε βάρος των συμφερόντων του κλάδου μας, σας παρακαλούμε να μην τους δίνετε. Πραγματικά λυπάμαι ……..

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply