Η απόδραση Ξηρού που ξεσήκωσε τη Γ.Α.Δ.Α.

Και αφού η κώμη του πασίγνωστου πλέον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη σχολιάστηκε δεόντως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χιουμοριστικό έως και καυστικό τρόπο, ας δούμε τελικά ποια ήταν η τύχη του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την πρόσφατη απόδρασή του.

Ο τελευταίος είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου, λόγω των γιορτών, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Χαλκιδικής. Εκείνος όμως δεν παρουσιάστηκε, ως όφειλε, μολονότι, σε όλες τις μέχρι τώρα άδειές του ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας. Ο ίδιος ο δικηγόρος του πάντως έκανε λόγο για απόδραση που συνιστά πολιτική απόφαση. Και έτσι ανακύπτει το ερώτημα: ποιοι λειτούργησαν ως συνεργοί στην εν λόγω απόδραση?

Η έρευνα των Αρχών εστιάζεται σε δύο πρόσωπα, σε μία γυναίκα, ονόματι Αγγελική, η οποία φυγάδευσε τον τρομοκράτη, και σε έναν άνδρα. Ήδη, η Αντιτρομοκρατική αναζητά στοιχεία για τη γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 22 ετών και σπουδάζει στην Κομοτηνή, ενώ για τον άνδρα τα στοιχεία εξαντλούνται μόνο στην εξωτερική του εμφάνιση. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται με τους  άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας  να χτενίζουν το κρησφύγετο της συνεργού του Ξηρού, αλλά και την προσωπική της κατοικία στο Αίγιο απ’ όπου κατάγεται.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά του, αφού επήλθε σχετική συνεννόηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζήτησε την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση των μελών του συμβουλίου φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησαν την άδεια εξόδου στον κρατούμενο. Υποστήριξε ωστόσο ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δικαιούνταν κανονικά άδεια, καθώς η νομοθεσία δεν κάνει εξαίρεση για τους καταδικασθέντες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών, ο καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη, τελικά εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα έδωσε μια τυπική ομολογία ενώπιον του εισαγγελέα, αρνήθηκε όμως να προβεί σε ουσιαστική απολογία στον δικαστικό λειτουργό αναφέροντας πως ισχύει η δήλωση που είχε ήδη διατυπώσει στον εισαγγελέα, πως αρνείται να συμμετέχει στη διαδικασία και πως δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή. Και μετά την περάτωση της ως άνω διαδικασίας, δεν άργησε και η μεταγωγή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, όπου κρατούνται και άλλα μέλη της 17 Νοέμβρη.

Κι ενώ οι αστεϊσμοί για το ανατρεπτικό dekapaz του Ξηρού σε διακριτική «φλουρί» απόχρωση δίνουν και παίρνουν, οι έρευνες που διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές συνεχίζονται άνευ προηγούμενου, ακόμα και μετά τη σύλληψή του, καθώς πρόκειται για μια απόδραση που προκάλεσε αναστάτωση, ενώ τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τις περαιτέρω λεπτομέρειες ολοένα και αυξάνονται.

Αναμένουμε τις εξελίξεις λοιπόν γιατί με το συγκεκριμένο πρόσωπο όλα είναι πιθανά, απ’ ό,τι φαίνεται.

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.