Νεαρός παρίστανε τον δικηγόρο και αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους

Έξι περιπτώσεις απάτης κι απόπειρες και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, με πρωταγωνιστή τον 21χρονο Βούλγαρο, εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα από την αστυνομία. Μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα, ο νεαρός που παρίστανε τον δικηγόρο, είχε και γυναίκα συνεργό!

Οι δράστες αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε τροχαίο ατύχημα.

Προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους, προσποιούνταν τον δικηγόρο ή ακόμα και τα ίδια τα παιδιά των ηλικιωμένων.

Να σημειωθεί πως παρόμοιες καταγγελίες είχαν γίνει από θύματα και στην Πάτρα, όπως είχε γράψει το tempo24.gr.

Ήδη υπάρχει συνεργασία των Αστυνομικών Αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν σχετίζονται οι υποθέσεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, έξι (6) περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων που έγιναν στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα και στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.

Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 21χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Επίσης, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του, που αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται από τον περασμένο Μάιο, όπου αφού εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, στη συνέχεια είτε ο 21χρονος είτε η συνεργός του, προσποιούνταν το δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, κατάφερναν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί προσποιούνταν ακόμη και τα παιδιά των ηλικιωμένων ενώ στη συνέχεια έδιναν προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα.

Συγκεκριμένα από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:
• Την (07-08-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ο 21χρονος προσπάθησε να αποσπάσει από 70χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ, πλην όμως δεν παρουσιάστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού.

• Την (06-08-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, ο 21χρονος απέσπασε από 86χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.

• Την (29-07-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, απέσπασαν από 85χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ.

• Την (29-07-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από μία 69χρονη και μία 79χρονη, χωρίς όμως τελικά να τις πείσουν.

• Την (16-05-2015) το μεσημέρι στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, απέσπασαν από 84χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (8.500) ευρώ.

Στην κατοχή του 21χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις παράνομες δραστηριότητές του.

Τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply