Οχι στο Νέο Ασφαλιστικό - Η Επιτροπή αγώνα δικηγόρων ΔΣΘ σας καλεί σε εκδήλωση με θέμα το νέο ασφαλιστικό στις 17/2/2016

Η Επιτροπή αγώνα δικηγόρων καλεί τους συναδέλφους στην εκδήλωση μεθέμα το νέο ασφαλιστικό την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στο κτίριοτου ΔΣΘ στη Διαγώνιο και ομιλητές τον Χ. Μπακέλλα, μέλος ΔΣ του ΔΣΘ, τον Βασίλη Τσιγαρίδα, δικηγόρο και εκπρόσωπο της Επιτροπής αγώνα μηχανικών.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Η μάχη ενάντια στη φορο-ασφαλιστική ληστεία που προωθεί η κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνεται. Ο «ηθικός αυτουργός» των κινητοποιήσεων είναι τοίδιο το κυβερνητικό σχέδιο, που προβλέπει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε το 38,45%του εισοδήματός μας σε ασφαλιστικές εισφορές την ίδια στιγμή πουυποχρεούμαστε σε φόρο 26% από το πρώτο ευρώ και σε μια σειρά από άλλα τέλη,καθώς και ότι οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το συνολικό εργασιακό βίο.Αυτή η επίθεση στη μεγάλη πλειοψηφία των οικονομικά ασθενέστερων ελεύθερων επαγγελματιών (ειδικά των νέων), δεν έχει καμία σχέση με την εικόνατων «πλούσιων μεσοστρωμάτων που δεν θέλουν να πληρώσουν», πουπροπαγανδίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Οι δικηγόροι συνεχίζουμε την αποχή για πάνω από ένα μήνα, ενώεκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι νέκρωσαν τη χώρα στη γενική απεργία της 4ηςΦεβρουαρίου. Μπροστά σε αυτήν την πίεση η κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποιες«βελτιώσεις», που δεν αλλάζουν όμως καθόλου την ουσία του σχεδίου της.Ειδικότερα, με βάση τη νέα πρόταση, που ισχύει μόνο μεταβατικά για την τριετία2017-2019, το ύψος εισφορών ορίζεται ως εξής: για εισόδημα από 0 έως 7.033ευρώ καμία μείωση, από 7.033,01 έως 10.000 μείωση των εισφορών κατά 50% καιγια κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ πέραν των 10.000 μείωση του ποσοστού κατά 1%μέχρι του ποσού των 55.000 ευρώ που το αντίστοιχο ποσό μείωσης ανέρχεται στο5%. Οι δικηγόροι μέχρι πέντε έτη θα καταβάλλουν 786 ευρώ για τα δύο πρώτα έτηκαι 954 ευρώ για τα άλλα τρία έτη. Τα προτεινόμενα ποσοστά μείωσηςυπολογίζονται μόνο στο ποσοστό της κύριας σύνταξης (20%) και όχι στο συνολικόποσοστό επιβάρυνσης (38,45%). Το ίδιο ισχύει και για τους δικηγόρους άνω τηςπενταετίας που θα κληθούν να καταβάλλουν ουσιαστικά τα ίδια ποσά πουκατέβαλλαν μέχρι σήμερα. Επιπλέον, δεν προβλέπεται καμία μείωση γιαεισοδήματα μέχρι 7033 Ευρώ, οπότε συνάδελφος με εισόδημα μέχρι 7033 θακληθεί να καταβάλλει εισφορές με βάση το συνολικό ποσοστό εισφοράς (38,45%)και όχι με το μειωμένο (28,45%)!! Ετσι, ένας δικηγόρος με φορολογητέο εισόδημα7.033 ευρώ καλείται να καταβάλλει: Για εισφορές 2964 ευρώ (2704 εισφορές+120υπέρ ΟΑΕΔ+140 εισφορά αλληλεγγύης) για φόρο εισοδήματος 1828,58 ευρώ(εισοδήματα 2015 – 26% του φορολογητέου) και 2039,57 ευρώ (εισοδήματα 2016 -29% φορολογητέου) για τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θακαταβάλλει 5442,58 Ευρώ. Με τα υπόλοιπα 1590,42 πρέπει να καλύψει τις βιοτικέςανάγκες μίας ολόκληρης χρονιάς! Με δεδομένο ότι σύμφωνα με τους πίνακες τουΥπουργείου Εργασίας για το ΔΣΑ το 52% των συναδέλφων δηλώνει φορολογητέοεισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, η πλειοψηφία των δικηγόρων οδηγείταιαποδεδειγμένα σε έξοδο από το επάγγελμα.

Αυτόν το ασφαλιστικό τερατούργημα πρέπει να αποσυρθεί! Είναι η ώρανα συνεχίσουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα, με ενότητα και συντονισμό μεόλους τους άλλους κλάδους, μακριά από όσους προσπαθούν να τονκαπηλευτούν. Ο αγώνας μας καμία σχέση δεν έχει με τα κόμματα που ταπροηγούμενα χρόνια ψήφισαν Μνημόνια και στήριξαν όλα τα μέτρα που μαςγονάτισαν ή με τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο δικός μαςαγώνας είναι για δημόσια κοινωνική ασφάλιση, για δωρεάν υγεία και αξιοπρεπήσύνταξη για όλους όσους ζουν απ' την εργασία τους. Δεν θα μαςαποπροσανατολίσουν ο Μητσοτάκης, η Γενηματά, ο Θεοδωράκης, που ισχυρίζονταιότι χρειάζεται να συρρικνωθεί το δημόσιο για να γλυτώσουμε από τους φόρους καιτην αύξηση των εισφορών. Γνωρίζουμε ότι οι φόροι μας δεν πάνε σε μισθούς καισυντάξεις, σπαταλούνται για να εξοφληθεί το χρέος και να διασωθούν οι τράπεζες.Αυτόν τον αγώνα δεν τον εμπιστευόμαστε σε χέρια ηγεσιών όπως του ΔΣΘ και τουΔΣΑ, οι οποίες παριστάνουν την εμπροσθοφυλακή του αγώνα ενώ όλη τηνπροηγούμενη πενταετία αποδέχτηκαν αμαχητί όλα τα βάρβαρα μέτρα για τοασφαλιστικό, το φορολογικό και την «απελευθέρωση». Δεν ξεχνάμε ότι τάχθηκανμε το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου ενάντια στην πλειοψηφία των δικηγόρωνπου έδωσαν νικηφόρα τη μάχη του ΟΧΙ, ούτε ότι ακύρωσαν στην πράξη τοδικηγορικό δημοψήφισμα που αποφάσισε αποχή διαρκείας ενάντια στο νέο ΚπολΔ. Οπως το δείξαμε με την αποχή μας ένα μήνα τώρα και με τη μαζική συμμετοχήμας στην απεργιακή διαδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου, να απαιτήσουμε:- Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό σχέδιο. Αποκλειστικά δημόσια,καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Να καταργηθούν όλοι οιαντιασφαλιστικοί νόμοι και η υποχρέωση καταβολής εισφορών για τουςασκούμενους και τους συναδέλφους με χαμηλά εισοδήματα.- Να επιστραφούν στα Ταμεία τα κλεμμένα από δομημένα ομόλογα, PSI κλπ, όπωςοι τράπεζες «ανακεφαλαιοποιήθηκαν» με μηδενικό επιτόκιο σε βάρος όλης τηςυπόλοιπης κοινωνίας. Να διαγραφεί το χρέος και όχι τα κοινωνικά δικαιώματα. - Να καταργηθεί ο νέος ΚΠολΔ, η φορολογία από το πρώτο Ευρώ, τα τεκμήρια, οΦΠΑ και τα μέτρα της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος.- Να ανατραπούν συνολικά τα Μνημόνια κυβέρνησης-τρόικας και η πολιτική τωνθυσιών και της διαρκούς λιτότητας «για να μείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ». Η Επιτροπή αγώνα δικηγόρων καλεί τους συναδέλφους στην εκδήλωση μεθέμα το νέο ασφαλιστικό την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στο κτίριοτου ΔΣΘ στη Διαγώνιο και ομιλητές τον Χ. Μπακέλλα, μέλος ΔΣ του ΔΣΘ, τονΒασίλη Τσιγαρίδα, δικηγόρο και εκπρόσωπο της Επιτροπής αγώνα μηχανικών.
Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Leave a reply