Πως είναι να είσαι γραμματέας στο δημοψήφισμα

Ενδιαφέρον… αναμφίβολα. Έχοντας διατελέσει γραμματέας σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες υπάρχει μια μικρή διαφορά της τάξεως των 50 ευρώ. ΤΟΤΕ η αμοιβή ανερχόταν στα 100, ΤΩΡΑ έχει μειωθεί στα 50. Αλλά who cares? Τι τους νοιάζω; Εγώ θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ευχάριστο τρόπο για να περάσω την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου από το να ξυπνήσω στις 6 το πρωί για να πάω στο εκλογικό κέντρο της περιοχής μου και να ξεκινήσω το γράψιμο και στη συνέχεια το μέτρημα των ψήφων μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης μέρας (όποτε να ναι) . Αυτό το να πηγαίνεις για μπάνιο ή για καφέ μες το κατακαλόκαιρο ποτέ δεν το κατάλαβα. Ενώ ως γραμματέας διασκεδάζεις περισσότερο, πώς να το κάνουμε.

Μάλιστα με δελέασαν, προτείνοντάς μου να ψηφίσω ΝΑΙ για να πάρω 44.99 του αρχικού πενηντάρικου (ούτε στις εκπτώσεις στο ΖARA δεν πετυχαίνω τέτοια τιμή), ενώ αν ψηφίσω ΟΧΙ καλύτερα να περιμένω αν πάρω ευρώ ή IOU ή κάτι άλλο . Αυτό που με προβληματίζει και με απασχολεί διακαώς είναι το εξής πάντως: αυτός ο αριθμός 50 σε τι αντιστοιχεί;; Σε ευρώ ή σε δραχμή;;; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο τότε θα λάβω μόλις 50 δραχμές. Εντάξει μου φτάνουν για να εφοδιαστώ με Trident Senses Strawberry sugar free από το περίπτερο της γειτονιάς πριν την γκλαμουράτη βραδινή μου έξοδο (μια Trident προφανώς, όχι ολόκληρο το πακέτο).

Κι αν δεν είναι 50 δραχμές κι είναι 50.000 δραχμές; Οκ πρόσθεσα τρία μηδενικά, big deal αλλά παίζει κι αυτό το σενάριο υποθέτω. Σ αυτήν την περίπτωση μπορώ να αγοράσω όλες τις Τrident. Τέλος τι γίνεται αν δεν ψηφίσω ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ αλλά λευκό; Ή αν το ψηφοδέλτιό μου βγει άκυρο; Δεν θα πάρω ούτε τα 50 ούτε τα 44,99 ευρώ;

Όπως βλέπετε έχουμε κι εμείς οι γραμματείς τα προβλήματά μας.

Το σκεφτόμουν και το ξανασκεφτόμουν. 12 ώρες στάνταρ, 4 ώρες minimum για πριν και μετά (επιεικώς, για να πάω από πριν, να κάνω καταμέτρηση, να πάω να παραδώσω σάκους), 2 ώρες για να γράψω τα βιβλία και 3 ώρες για να πάω να φτιάξω το τμήμα, να παραλάβω σάκους, να επιστρέψω τα κλειδιά, και εντάξει δεν είναι και δίπλα στο σπίτι μου το τμήμα. Όλα αυτά 21 ώρες δουλειά.  Από αυτές οι 15 ώρες σερί (μιλάω για εντελώς minimum πράγματα, που πάω, δεν μιλάω καθόλου, είμαι πλήρως οργανωμένη και τα κάνω όλα μηχανικά). 2.38 ευρώ την ώρα. Φαντάσου να είχα και αυτοκίνητο για να πληρώσω τις βενζίνες. Ευτυχώς που δεν πήρα την Trident . Να αφαιρέσω 1,5 ευρώ το καφέ που θα πάρω ή το ξεφτιλίζω;

Αν το ξεφτιλίζω εγώ, το ξεφτίλισαν αυτοί πρώτοι!!!

Με τέτοια σύγχυση που επικρατεί παντού, τι νομίζατε; Ότι θα μέναμε στην απ’ έξω; No way. Αν τελικά η αμοιβή μας είναι 50 δραχμές πάντως… ε εντάξει αυτό δεν το θέλει ούτε ο God (αν υπάρχει). Κάτι πιο σαφές ή συγκεκριμένο δεν έχει ειπωθεί προς το παρόν. Υπάρχει ασφαλώς και το ενδεχόμενο να μην πληρωθούμε όλοι οι γραμματείς όλης της χώρας. Ούτε μια τσίχλα της προκοπής δεν θα καταφέρουμε ν αγοράσουμε δηλαδή εν τέλει. Τρομακτικό κι όμως διόλου απίθανο.

Να παροτρύνω κλείνοντας, όλους τους συναδέλφους γραμματείς να οπλιστούν με θάρρος και υπομονή και να ευελπιστούν για το καλύτερο.

Άντε και good luck μας. May the force be with us.

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.