Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κρήτη. Αιτήσεις μέχρι τις 8 Μαίου

Η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και την Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, στις 26 -29 Μαΐου.
Το συνέδριο απευθύνεται σε αποφοίτους καθώς και σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) από όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως του αντικειμένου των σπουδών τους.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 8 Μαΐου. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο www.ppsc.gr, όπου υπάρχουν οι Επιτροπές, ο Κανονισμός και η Θεματολογία με τους οδηγούς του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.
Στις 26 Μαΐου θα γίνει η Τελετή Έναρξης με εξέχοντες προσκεκλημένους ως ομιλητές, ενώ από τις 27 έως τις 29 θα λάβει χώρα το Πρόγραμμα.
Για εξεύρεση καταλυμάτων μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο booking.com όπου μπορείτε να βρείτε χώρους διαμονής που ξεκινούν από 20 ευρώ την βραδιά.
Η Οργανωτική Επιτροπή σας προτείνει ενδεικτικά να δείτε για τα:
1. Castello hotel
2. Lato hotel
3. Iraklion hotel
4. Kronos hotel
Σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τους κανόνες και τους τρόπους λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και να προωθήσει την έννοια της δημοκρατίας μέσω της ενεργούς ενασχόλησης των νέων με τα κοινά.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:www.ppsc.gr καθως και στην σελίδα της προσομοίωσης στο Facebook:https://www.facebook.com/ppscrete/?fref=ts

Χάρης Λευθεριώτης

Πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.