ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Συνάδελφοι/ισες,
Οι αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν συνέχεια της ολόπλευρης επίθεσης που δέχεται το σύνολο της κοινωνία μας την τελευταία πενταετία. Τα εγκληματικά της αποτελέσματα έρχονται να καταρρακώσουν το ενεργότερο κύτταρο της, το δικηγορικό σώμα.
Ας είμαστε ειλικρινείς, το υψηλό αίσθημα ευθύνης στην εκτέλεση του λειτουργήματός μας και η αναγκαιότητα της εξάσκησης του επαγγέλματος στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση έχουν εκληφθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως αδυναμία. Στην επιβολή ΦΠΑ 23%, στην κατάργηση του αφορολογήτου για τα χαμηλά εισοδήματα, στη φορολόγησή τους σε ποσοστό 26%, στο τέλος επιτηδεύματος, στην αναιτιολόγητη περικοπή της δικηγορικής ύλης ήρθε να προστεθεί ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο μας που ισοπεδώνει κυριολεκτικά κάθε έννοια δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.
Η επιβολή κατώτατης εισφοράς ύψους 2.500,00 € ανεξαρτήτως εισοδήματος έρχεται να αποτελειώσει πρωτίστως τους νέους κι ασκούμενους συναδέλφους μας. Ηλίου φαεινότερο, αφού στα πρώτα, και δυσκολότερα χρόνια της εισόδου τους στον επαγγελματικό στίβο, παρουσιάζουν ελάχιστη ύλη. Το νομοσχέδιο αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όλους τους νέους και νεοεισερχόμενους δικηγόρους στην φτωχοποίηση και στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό άλλως στην ευκαιριακή απασχόληση τους σε δικηγορικές εταιρείες με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η επιμονή για διατήρηση αυξημένων κατώτατων εισφορών στα μηδενικά εισοδήματα (στο ύψος μάλιστα της κατώτατης εισφοράς του ΟΑΕΕ) δίχως την παραμικρή έστω πρόβλεψη για μειωμένες εισφορές ή έστω τον πραγματικό συσχετισμό εισοδήματος-εισφορών.
Το ποτήρι ξεχείλισε. Σε διχαστικά διλήμματα απαντάμε σαν μία γροθιά (έμμισθοι και άμισθοι συνάδελφοι) με γενικές συνελεύσεις, υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων, κινητοποιήσεις, ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου και υπεύθυνες προτάσεις. Οφείλουμε στην κοινωνία, στους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας να μην κάνουμε βήμα πίσω. Στην κατεύθυνση αυτή, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλα τα μέλη του Συλλόγου Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Πειραιά σε ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία στο Πανδικηγορικό Συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στην Αθήνα με συγκέντρωση στις 12.00 έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) και πορεία στην Βουλή των Ελλήνων.
Η παρουσία ΟΛΩΝ μας στο συλλαλητήριο είναι επιβεβλημένη!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Κόντος Διονύσιος Πλέσσας

Πάνος Καμηνάς

Iam secretly Clark Kent.

Leave a reply