Τα (άλλα) 5 πράγματα που κάνεις και δεν διαβάζεις Ποινική

Δυσκολότερα μαθήματα μετά τις Πολιτικές( ίσως και το ίδιο δύσκολα); Η Ποινικήηηηηηηηηηη. Όχι μόνο είναι δύσκολο, το κάνουν και δύσκολο. Τα έχεις περάσει, θα τα περάσεις, τα έχω περάσει, δεν θα τα ξεχάσεις, δεν θα τα ξεχάσω, ακόμα έχουμε εφιάλτες.

->Προσεύχεσαι ( to the old gods and the new) το πρωί να σηκωθεί από το καλό του πλευρό ο καθηγητής. Λέμε ότι οι καθηγητές στο πανεπιστήμιο θέλουν ο καθένας τα δικά του, το βιβλίο του ή την θεωρία που υποστηρίζει. Εντάξει, όταν το λέμε αυτό η αλήθεια είναι ότι εννοούμε τους καθηγητές της Ποινικής. Δεν ξέρω γιατί, δεν θέλω πολύ να το πολυσκαλίσω γιατί ίσα ίσα τα βγάζω πέρα με τα ψυχολογικά μου, αλλά tumblr_inline_mmjol60WMP1qz4rgpυπάρχουν διαφωνίες σε θεωρίες  όχι μόνο από σχολή σε σχολή, αλλά και μεταξύ των καθηγητών του ίδιου πανεπιστημίου. Η άλλη πλάκα είναι πως ξέρουν ακριβώς ο ένας τι λέει η θεωρία του άλλου, ξέρουν σε τόσο βάθος που πάσχει η θεωρία του άλλου,και ακριβώς που διαφωνούν¨ όταν όμως  γράφεις την αντίπαλη θεωρία στην εξεταστική, σε κόβουν για τις επόμενες τρεις εξεταστικές, λέγοντας απλά "Ε, αυτό είναι λάθος, που το είδες αυτό;" (μετά σε μεταπτυχιακό άλλης σχολής τα ξαναμαθαίνεις εκεί) . Οι βασικές ερωτήσεις για την Ποινική Δικονομία είναι "Ποιος διδάσκει; Ποιος διορθώνει; Τι υποστηρίζει".

->Τσεκάρεις συνεχώς τι νέοι νόμοι έχουν βγει και αλλάζουν τον Κώδικα. Δεν είναι εξέταση Ποινικής αν δεν έχουν βγει 4-5 τροπολογίες ανά εξάμηνο, θα που θα διαφοροποιούν αυτό που διδάχθηκες. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας με ενημερωμένο κώδικα ( ακόμα και αν τον αγόρασες μια βδομάδα πριν) και χωρίς να έχεις παραμάσχαλα 3-4 πάκα από τους νόμους που τροποποιούν μια μικρή υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, που αλλάζει ένα ποσό από 0,5 € σε 1€, αλλά ο καθηγητής σου όταν τον ρώτησες αν θα το βάλει σου είπε " Μέσα είναι όλα παιδιά, Ποινική δικονομία δίνουμε, δεν γίνονται επιλογές".

 

post-it

->Youtube. Ό,τι επεισόδιο από 10η εντολή, Κόκκινο κύκλο, Law and Order, CSI και Criminal Minds σε μία playlist. Αποκλείεται, κάπου θα βοηθήσουν και αυτά, όλο και κάπου θα έχουν μέρη αλήθειας αυτές οι σειρές, κάπου θα είχαν ένα σύμβουλο στη σειρά που να τους λέει "Ε, στην προδικασία κανονικά κάνετε αυτό, οπότε ας το κάνουμε για να είμαστε πιο ρεαλιστικοί". Στο τέλος τέλος δεν έχεις καταλάβει αν χρωστάς Ποινική 2 ή Ποινική 3, τόσο πολύ που μπλέκονται, και χώνεις παντού Σύνταγμα, ΕΣΔΑ, ακυρότητες και δικαιώματα κατηγορούμενου, οπότε περισσότερα θα καταλάβεις από το Law & Order.

8467

->Ετοιμάζεις τα σκονάκια. Αλλά δεν θα πέσει τίποτα από αυτά. Δεν θα σου χρειαστούν. I guarrante it. Χώσε κάπου το 6 της ΕΣΔΑ και το 20 του Συντάγματος και κάτι θα γίνει.

->Κρέπα. Είναι στα χνάρια του τρως όταν δεν διαβάζεις Ενοχικό, αλλά τώρα θες κάτι γλυκό. Πολύ γλυκό, (και μπουγάτσα κάνει) και συνήθως μετά τις 2.00. Λες στον εαυτό σου πως είναι για να μπορέσεις να συνεχίσεις το διάβασμα και να το πάρεις σερί, γιατί έχεις μπει στο νόημα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το περάσεις αυτή τη φορά, γιατί έχεις κατεβάσει όλες τις σημειώσεις από e-class, έχεις κατεβάσει και τις 52 τροποποιήσεις από τότε που αγόρασες τον κώδικα σου (όχι ότι υπάρχουν πολύ ουσιαστικές διαφοροποιήσεις),έβαλες τον ξαδέρφο σου το δικηγόρο να κατεβάσει όλες τις σχετικές αποφάσεις από τη ΝΟΜΟΣ ( το εννοώ, όλες) , και 83315600έχεις μάθει όλες τις θεωρίες για τα ισοδύναμα των όρων, της συνάφειας και της απορρόφησης, αλλά στη μέση της κρέπας καταλαβαίνεις ότι πιο πολύ την παρήγγειλες (ή την έφτιαξες, δεν ξέρω αν είσαι νοικοκυρά/ης ) γιατί χρειάζεσαι ένα φίλο ( που μπορείς να τον φας), για να παρηγορηθείς από τα ψυχολογικά που σου άφησε το μάθημα. Πλέον, you are bigger than that, έχεις μπερδευτεί τόσο που δεν νοιάζει πια, ακόμα και εάν κοπείς, το ξεπέρασες. Good Job !!

 

Bonus :

Σκέφτεσαι τι ωραία που θα είναι το μεταπτυχιακό σου, ΕΚΤΟΣ της Ποινικής Δικονομίας, κοιτάς πανεπιστήμια και σκέφτεσαι τι τέλεια που θα είναι όταν σε αφήσουν ήσυχο.

d8t9ao5

Σκέφτεσαι τι τράβαγε ο καημένος ο James Gordon κάθε φορά για να μην είναι άκυρη η προπαρασκευαστική πράξη της ποινικής προδικασίας όταν ο Batman ο έξυπνος έδερνε τους εγκληματίες, το έπαιζε ήρωας και τους παράταγε έξω από το τμήμα. Τι ; Πράξη σύλληψης έκανε; "Εμφανίσθει ο τάδε δαρμένος έξω από το τμήμα, και τότε ένας μεγάλος νυχτεριδοντυμένος άντρας γύρω στα 40 μου είπε "Do your thing Detective" και εξαφανίσθηκε"; Και ο εγκληματίας δεν έλεγε ότι τον έδερναν οι αστυφύλακες του τμήματος ή ότι η σύλληψη του δεν είναι νόμιμη; Πως γίνεται όλες οι πράξεις της αστυνομίας του Gotham να μην πάσχουν από ακυρότητα;

Good job Batman, good job!

tumblr_msh0jacOJb1r4531so1_400

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply