Ο Νίκος Ρωμανός παραμένει φρουρούμενος σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας επί 25 ημέρες.
Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του και αποφάσισε την παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρι να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.
Στην παραγρ.1 του άρθρου 58 του ν.2776/1999 "Σωφρονιστικός Κώδικας", προστίθεται εδάφιο που έχει ως εξής: "Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις, ο τρόπος και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων, καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις των ανωτέρω φοιτητών κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν, σε περίπτωση που δεν χορηγούνται σ' αυτούς οι από τα αρμόδια όργανα εκπαιδευτικές άδειες".
Αντίστοιχα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο Facebook: "Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε έγκαιρα την εισήγησή του για το θέμα των σπουδών του Ν. Ρωμανού. Όπως ανακοίνωσε και το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση".
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι , αφού σε πρώτο στάδιο υπάρχει μεμονωμένη ας πούμε ανάγκη, δεν είναι δυνατόν μεμονωμένα να γίνει παροχή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού ώστε να μπορεί να ικανοποιηθεί η ανάγκη για εκπαίδευση; Με Skype πχ, όπως υπάρχει ο εξοπλισμός last minute. Και από του χρόνου να γίνει γενική αυτή προσπάθεια. Το ότι είσαι κρατούμενος δεν σημαίνει ότι δεν έχεις ανάγκες αλλά μέσω της σημερινής μπορούν να γίνουν τα πάντα.