Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Έλενας Μπεγκιασβίλι για τις εκλογές της ΕΑΝΔιΘ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ανακοινώσω, ότι είμαι υποψήφια στις εκλογές της ΕΑΝΔΙΘ κατεβαίνοντας ως ανεξάρτητη, καθώς οι ήδη εκφρασθείσες φωνές/σχηματισμοί εντός της ΕΑΝΔΙΘ δεν με εκφράζουν, ούτε πιστεύω ότι έχουν στο επίκεντρό τους το νέο και ασκούμενο δικηγόρο.

Για μένα, η Ένωση θα πρέπει να δουλεύει για την κάλυψη των αναγκών των μελών της και να τα στηρίζει στιβαρά στα προβλήματα της επαγγελματικής τους καθημερινότητας, μια Ένωση με κοινωνική παρουσία, εξωστρέφεια και συνεργατικότητα

Συγκεκριμένα οι άξονες είναι οι εξής :

1. Έμπρακτη και συνεχής υποστήριξη των Ασκούμενων και των Νέων Δικηγόρων σε εργασιακό και επιστημονικό επίπεδο με λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Καταγγελία και δημοσοποίηση γεγονότων εργασιακών αυθαιρεσείας, η Ένωση πρέπει να αρθρώσει ανάστημα για τα μέλη της, αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής της ως συλλογικότητας.

2. Κοινωνική εξωστρέφεια της Ένωσης. Η Ένωση είναι κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, κατά συνέπεια θα πρέπει να έχει αναφορά σε αυτό.

3. Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέματα που έχουν άμεση σχέση με τους τομείς που ασχολείται εν τοις πράγμασι ο νέος δικηγόρος (πχ. Δίκαιο Αλλοδαπών)

4. Εξωστρέφεια και συνεργασία με φορείς που έχουν νομικό έρεισμα (πχ EYBA και ELSA) αλλά και με φορείς που έχουν κοινωνικό αποτύπωμα και κοινωνική χρησιμότητα, όπως πχ έκανα στο σεμινάριο που διοργάνωσα σε συνεργασία με την ΕΑΝΔΙΘ για τα θύματα της ενδοιοικογενειακής βίας με την συμμετοχή σωματίου για την υπεράσπιση των θυμάτων ενδ. βίας, ψυχολόγου, κοινωνικής λειτουργού

Επίκεντρό μου είναι το συμφέρον των μελών μας και όχι οι κομματικές γραμμές.

Geplaatst door Elena Begiashvili op Dinsdag 9 juni 2020