Απέχουν οι Δικηγόροι της Βέροιας – «Εμπαιγμός η πάντα καθυστερημένη ΚΥΑ»

Απέχουν οι Δικηγόροι της Βέροιας σε ένδειξή διαμαρτυρίας για την «απαξίωση και τον εμπαιγμό» που συντελείται, κατά των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και κατά των διαδίκων και των μαρτύρων, με την κατ’ επανάληψη καθυστέρηση στην έκδοση της ρυθμιστικής ΚΥΑ και την αιφνιδιαστική εκκίνηση κάποιων διαδικασιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας η οποία υπογράφεται τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φώτη Καραβασίλη και την Γ. Γραμματέα Φωτεινή Κύρτσιου, η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «πάγια θέση του κλάδου μας ήταν η πλήρης και ασφαλής λειτουργία της δικαιοσύνης. Όμως δεν νοείται λειτουργία δικαστηρίων χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων προστασίας, που θα επιτρέπουν την ασφαλή άσκηση του λειτουργήματός μας.

Είναι υποκριτική η απόφαση για το άνοιγμα των δικαστηρίων υπό το βάρος της κατάστασης που επικρατεί με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων covid19 και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση για την εξασφάλιση των ανωτέρω συνθηκών. Δυστυχώς η πολιτεία αποφάσισε το άνοιγμα για εκδίκαση μόνο συγκεκριμένων υποθέσεων που εξυπηρετούν κυρίως κατά προτεραιότητα και κατ’ εξαίρεση τα συμφέροντα των Τραπεζών, σε μια εποχή που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας σε δυσχερή οικονομική θέση».

Leave a reply