Δελτίο Τύπου για την Διεξαγωγή του Εαρινού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Δικηγόρων (ΕΥΒΑ) στην Θεσσαλονίκη

Κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΥΒΑ στο Δουβλίνο, η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης έχει την τιμή να φιλοξενήσει το Εαρινό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Δικηγόρων για το έτος 2017. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη διοργάνωση σε πανελλαδικό επίπεδο και συγχρόνως μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον ελληνικό νομικό κόσμο.

            Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Δικηγόρων (European Young Bar Association), της οποίας η ΕΑΝΔιΘ αποτελεί μέλος από το 2014, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση νέων δικηγόρων πανευρωπαϊκά, με συμμετέχουσες σε αυτήν ενώσεις από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Σε ετήσια βάση η ΕΥΒΑ διοργανώνει δύο συνέδρια, φιλοξενούμενα από διαφορετική πόλη κάθε φορά. Στο πρόγραμμα των συνεδρίων αυτών περιλαμβάνονται επιστημονικές ημερίδες, πανευρωπαϊκή συνέλευση των μελών και σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο οι συμμετέχοντες, εκτός της διαρκούς επιστημονικής κατάρτισης και της λήψης κρίσιμων συνδικαλιστικών αποφάσεων, να γνωρίσουν την ιστορία και την κουλτούρα της διοργανώτριας πόλης.

        Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις ημερομηνίες 30/3/2017 – 2/4/2017. Σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί το περιεχόμενο του επιστημονικού μέρους καθώς και το σύνολο των εκδηλώσεων.

        Στο Συνέδριο είναι καλεσμένος όλος ο νομικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης χώρας, ενώ σύντομα πρόκειται να ανοίξει και διαδικτυακή εφαρμογή προεγγραφής για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν.

            Κατόπιν απόφασης του ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ και δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την προσφυγική κρίση, μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε δράσεις και φορείς με στόχο την ανακούφιση των προσφύγων και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.

      Συνημμένο είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα του Συνεδρίου. Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν για το επιστημονικό μέρος του Συνεδρίου. Μειωμένο κόστος συμμετοχής θα υπάρχει για τα μέλη της ΕΑΝΔιΘ

Leave a reply