Διάλογοι Δημοσίου Δικαίου- Επιστημονικές εκδηλώσεις Τετάρτης(περιόδου Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2016) της ΕΕΔ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)

www.dimosiodikaio.gr

Ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ»

www.publiclawjournal.com

«ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ)

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, 1ος όροφος

Η  Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και αυτή την χρονιά σε συνεργασία με τον ΔΣΑ Επιστημονικές Εκδηλώσεις - Σεμινάρια που θα λαμβάνουν χώρα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ.

Οι τέσσερις πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 28 Σεπτεμβρίου, 5 και 19 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου 2016. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στις επιστημονικές εκδηλώσεις γίνονται και ηλεκτρονικά  στοenwsiellinwndimosiologwn@gmail.com. Το πλήρες πρόγραμμα των επιστημονικών εκδηλώσεων θα δημοσιευτεί τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τις 4 επιστημονικές εκδηλώσεις.

 

        1η Επιστημονική Εκδήλωση ΕΕΔ στον ΔΣΑ

Τετάρτη 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 18:00 - 20:00:

«ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: ZHTHMATΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

 

Ομιλητές:

 

Ευάγγελος Βενιζέλος, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Βουλευτής, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης

 

Ιωάννης Δρόσος, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Δικηγόρος

 

Γεώργιος Γεραπετρίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Δικηγόρος

 

Συντονιστής: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

…………………………………………………………………………………………

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά στο  enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους θa παρακολουθήσουν τις τέσσερις πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις.

………………………………………………………………….

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. Διαθέτει σελίδα στο facebook και το twitter. Είναι η επιστημονική ένωση στην οποία συμμετέχουν οι Συνταγματολόγοι, οι Διοικητικολόγοι, οι Ευρωπαϊκολόγοι και οι Διοικητικοί Επιστήμονες και αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων αριθμεί περίπου 400 μέλη. Προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με αίτηση στο www.info@dimosiodikaio.gr ή στο περιθώριο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων του ΔΣΑ και με ετήσια συνδρομή για το έτος 2016, 20 Ευρώ, που καταβάλλεται από τα μέλη στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA) Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και  Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη). Παρακαλούνται επίσης όλα τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους.

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει τακτικά (Τετάρτες) επιστημονικές εκδηλώσεις και σεμινάρια σε συνεργασία με τον ΔΣΑ, ένα ετήσιο θεματικό συνέδριο  (συνήθως Δεκέμβριο στην Αθήνα) και ένα ετήσιο συνέδριο με πρόσκληση υποβολής papers (Απρίλιο/Μάϊο, κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, στόχος του η παρουσίαση του πρωτότυπου έργου των ελλήνων δημοσιολόγων). Επίσης διοργανώνει κάθε εξάμηνο μία επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον ΔΣΘ (η επόμενη επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο) καθώς και επιστημονικές ημερίδες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (σε συνεργασία με τους εκεί δικηγορικούς συλλόγους) και της Κύπρου.

10 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 1ο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στην Κύπρο με θέμα «Το Διοικητικό Δίκιο σε Ελλάδα και Κύπρο». Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα δημοσιευτεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Το δεύτερο τεύχος του  νέου ηλεκτρονικού free access επιστημονικού περιοδικού «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (www.publiclawjournal.com) δημοσιεύτηκε και κυκλοφορεί με 8 πρωτότυπες μελέτες, νομολογία και 6 βιβλιοπαρουσιάσεις. Εντός του Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά το 3ο τεύχος. Προσκαλούνται τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στο info@dimosiodikaio.gr) πρωτότυπες και αδημοσίευτες  επιστημονικές μελέτες (ως 6000 λέξεις), σχολιασμούς δικαστικών αποφάσεων (ως 3000 λέξεις)  και βιβλιοπαρουσιάσεις (ως 1500 λέξεις) προς δημοσίευση στο ηλεκτρονικό free access επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ». Προετοιμάζεται το νέο νομικό blog της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στο οποίο θα δημοσιεύονται μεταξύ άλλων τα power point και τα κείμενα των ομιλιών των επιστημονικών εκδηλώσεων.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.