ΔΣ ΠΑΤΡΑΣ : Να εξηγήσουν γιατί κορόιδεψαν 40.000 δικηγόρους

Ανακοίνωση του Δικ.Συλλόγου Πάτρας για την εξαίρεση των δικηγόρων από το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών αντιλαμβανόμενος τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να είχε στον τόπο μας η πανδημία του Κορωνοϊού, από την πρώτη στιγμή έσπευσε να προστατεύσει τα μέλη του αλλά και τους πολίτες, απέχοντας από τα Δικαστήρια, έως ότου η Πολιτεία λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Η Πολιτεία τελικά, προχώρησε με καθυστέρηση στο κλείσιμο των Δικαστηρίων.

Το αναγελλόμενο επίδομα των 800,00 ευρώ για τους δικηγόρους, είναι μια ελάχιστη, αναγκαία και αναμενόμενη οικονομική ανάσα σε όλους, όσους πλήττονται από τα μέτρα. Περαιτέρω, είναι μία αναγκαία βοήθεια σε έναν κλάδο, ο οποίος πλήττεται άμεσα από την αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων, ενώ συμβάλει πολλαπλά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καταβάλλοντας φόρους, Φ.Π.Α, εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, κ.λ.π

Δυστυχώς παρά τις αρχικές δεσμεύσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και λοιπών μελών της Κυβέρνησης, φαίνεται ότι επίκειται ο αποκλεισμός των μελών μας από το βοήθημα αυτό.

Σημειώνουμε ότι σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα λάβουμε το παραπάνω επίδομα, ενώ το ίδιο ανέφερε και ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης την 19-3-2020 στον ΣΚΑΙ 100.3. Είπε χαρακτηριστικά ότι: "Μα οι δικηγόροι εντάσσονται στο πακέτο που βγάλαμε για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, θα πάρουν τα 800 ευρώ για την περίοδο 15 Μαρτίου έως 30-4. ... αφού κλείσαμε τα δικαστήρια.."

Μετά τα ανωτέρω, θεωρούμε και πιστεύουμε ότι δεν θα υλοποιηθεί η εξαίρεση των δικηγόρων από την συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια.

Διαφορετικά θα πρέπει να εξηγήσουν, γιατί κορόιδεψαν 40.000 δικηγόρους και μάλιστα αυτή τη χρονική συγκυρία.

Πάτρα 25-03-2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ