Ενδεχόμενη αναστολή της εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Το ενδεχόμενο να εξετάσει την αναστολή της έναρξης ισχύος του νόμου, που θέτει σε εφαρμογή τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, άφησε ανοικτό στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας (Ν.Δ.) Κώστα Καραγκούνη.

Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι προϋπόθεση για την όποια αναστολή είναι η θετική έκβαση της διαβούλευσης με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, δεδομένου ότι η ψήφιση του σχετικού νόμου εμπίπτει στο πλαίσιο των αυστηρών δεσμεύσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εταίρους.
Στην εν λόγω συζήτηση, ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε τις σοβαρότατες ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε κτιριακές υποδομές που καθιστούν προβληματική, αν όχι αδύνατη, στην πράξη την εφαρμογή των διατάξεων του ογκωδέστατου νομοθετήματος.
Ο ίδιος πρότεινε ως  λύση, για μια προσωρινή διευθέτηση του ζητήματος, την αναστολή έναρξης ισχύος του νόμου, τουλάχιστον για έξι μήνες, ώστε τα δικαστήρια να είναι έτοιμα να υποδεχθούν το νέο σύστημα .
Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις 312 κενές θέσεις υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων 52 πραγματικά κενά σε θέσεις δικαστών, την έλλειψη εξειδικευμένων υπαλλήλων ηλεκτρονικών υπολογιστών στα δικαστήρια καθώς και την έλλειψη κτιριακών υποδομών που θα μπορούσαν να δεχθούν το υλικό σώμα του όγκου των κατατεθειμένων δικογράφων.
Πηγή : Το Βήμα

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply