Γιατί δεν θέλω να συνεχίσει να είναι κυβέρνηση οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πρώτο από τα τρία άρθρα της σειράς.

Φαίνεται το απλούστερο. Από που να ξεκινήσεις; Μνημόνια,από το χρέος,από την ανεργία ή voucher ; Μισθοί πείνας και υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας; Καλά δεν είναι υπερφορολόγηση αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να εφεύρουμε μια καινούργια λέξη αφού φορολογεί ξεχωριστά το μίσθωμα (το δικαίωμα της επικαρπίας), παράλληλα και ξεχωριστά την κατοχή (ΕΝΦΙΑ, το δικαίωμα της κυριότητας) και ξεχωριστά υπολογίζει το τεκμήριο στην δήλωση εισοδήματος σας!

Μικρή ΔΕΗ, μεγάλη ΔΕΗ, καθαρίστριες, πλεόνασμα με κάθε απαραίτητη θυσία, ΦΠΑ, ποινικοποίηση των χρεών, διπλάσια πρόστιμα, Νέα Ελλάδα, εκβιασμός και τοκογλυφία του κράτους,  "Και η Ελλάδα κύριε;", κατώτατος μισθός, κομμένα δώρα, κομμένες παροχές υγείας, αύξηση τιμών, βενζίνη στο 1.80 (ντάξ 1.74 ίσως και να υπερβάλλω), ξυλόσομπες, κομμένες συντάξεις (ναι τα λέω ανακατεμένα), κρατική τρομοκρατία, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατάργηση του Συντάγματος, συνεχής προσβολή της πραγματικής οικονομίας, «Το όνειρο-εφιάλτης της δραχμής»....τι άλλο μένει;συγκυβέρνηση σκίτσο

Πολλά, πάρα πολλά, αλλά το χειρότερο είναι .....η παράνοια.

Αυτή η παράνοια.

Όταν το σύστημα σου λέει πως ο φόρος στο ακίνητο που δεν σου δίνει τίποτα είναι προσωρινός και μετά τον διπλασιάζει και τον κάνει μόνιμο. Τι άλλαξε δηλαδή, και τώρα ξαφνικά μπορείς να πληρώνεις 1.500-2.000 κάθε χρόνο (!!) μόνο για την κατοχή των ακινήτων σου; Λές και τα έκλεψες. Λές και ξαφνικά τα ακίνητα τους τους αποφέρουν 3.000+ το χρόνο; Δεν γίνεται να πληρώνεις κάθε χρόνο, τι δεν είναι κατανοητό; Όχι μόνο υποβαθμίζεται έτσι η ιδιοκτησία, αλλά είναι τεράστιο οικονομικό βάρος.

Όταν σου κόβει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και αυξάνει τα φορολογικά μέτωπα. Μετά σου λέει πως θα σου δοθούν αναδρομικά και στα φορολογεί.

Όταν σε κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια σου. Σου λέει πως η οικονομία πάει άψογα πως πετύχαμε στόχους κτλ και την επομένη επιβάλλει κρυφές "χρεώσεις", χωρίς προειδοποίηση. Χωρίς να ξέρει ο μέσος πολίτης πόσο θα είναι ο μισθός του την επόμενη ημέρα ή τι θα αναγκάζεται να πληρώνει. Χωρίς να ξέρει πως υπολογίζεται.

Όταν το κράτος μένει απαθές προς τα προβλήματα, τις αυτοκτονίες και τις κραυγές βοήθειας των πολιτών του. Τότε φαίνεται ξεκάθαρα πώς ποτέ ούτε ανέπτυξε τις υποδομές για την προστασία των πολιτών, αλλά ακόμα και τώρα αρνείται. Το επιχείρημα έναντι της πρότασης επανασύνδεσης του ρεύματος σε 300.000 άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν την ΔΕΗ, επειδή αυτοί τους οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση,  είναι "δεν μας παίρνουν τα οικονομικά μας αυτοί την περίοδο" αλλά "δουλεύουμε ώστε να μειωθεί η ανεργία". Ναι, και μέχρι να τα καταφέρετε, οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν πεθάνει από το κρύο ή τον καπνό από τις σόμπες που βάζουν για να μην κρυώσουν!! Δηλαδή, τι πρέπει να πούμε για να καταλάβουν τι πάει να πει εξαθλίωση; Οκ, ας πούμε κάτι στην γλώσσα τους που ίσως το πιάσουν : Αν πεθάνουν, δεν θα μπορείτε να τους φορολογήσετε!!!!! Τέτοιοι είστε!!

Όταν σου λένε ξεκάθαρα πως ο φορολογικός μηχανισμός είναι καθαρά φοροεισπρακτικός, δόλιος,  χωρίς διακρίσεις, εξατομίκευση, φιλικότητα ή λογική. Εννοείται πως  δεν παρατηρούνται περικοπές στο Υπουργείο Αμύνης , θα πρέπει να γίνουν και σε άλλα ζωτικά Υπουργεία όπως π.χ. το Υπουργείο Υγείας ή Παιδείας.benny01 Ανέκαθεν εξάλλου , τους αφιερωνόταν μικρά ποσοστά του Α.Ε.Π. ( γύρω στο 10%  και 2,75% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 15%  και 5% αντίστοιχα) και επίσης εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Λογικό δεν ακούγεται ;

Ο πανικός της κυβέρνησης είναι πλέον καταφανής...good 🙂 Η παράνοια που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αντί για μια σταθερότερη πολιτική θα πρέπει να λάβει ένα τέλος.

Καταλαβαίνεις, πλέον πως το κράτος πλέον είναι τόσο εχθρικό μαζί σου που σε τιμωρεί οτιδήποτε και εάν κάνεις. Είσαι μια κινητή τσέπη προς αυτό, και μόνος σκοπός του είναι να σε απομυζήσει. Το ξέρουμε όλοι πως ιστορικά τα κράτη ήταν επιθετικά προς τους πολίτες τους, και πως η βασική σχέση κράτους-πολίτη δεν είναι φιλική, ωστόσο τέτοιο επίπεδο επιθετικότητας είναι πλέον αηδιαστικό. Η εμπιστοσύνη προς το κράτος έχει χαθεί εδώ και καιρό, αλλά πλέον έχουν χαθεί και τελευταία ψήγματα υπομονής και αντοχής των πολιτών. Αυτή η τρέλα θα έπρεπε να είχε σταματήσει εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον ( δηλαδή από τα τέλη '13) αν όχι από τις εκλογές του 2012. Η κατάσταση πρέπει να μπει υπό έλεγχο, η αβεβαιότητα να τερματιστεί και όπως προφανώς φαίνεται η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο είναι άχρηστη για κάτι τέτοιο, αλλά και αδύναμη.

* Τα άρθρα δεν είναι αυτοτελή κομμάτια, αλλά συνέχεια.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;