Αλέξανδρος αυλωνίτης

Η αποφυλάκιση Ρουπακιά και οι ευθύνες της Πολιτείας. Γράφει ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

(Προφάσεις εν αμαρτίαις).

Αποτελεί μέγιστη ΗΤΤΑ της Πολιτείας μας και ,πλέον ειδικά, αποτελεί μέγιστη ήττα του θεσμού της δικαιοσύνης , του Υπουργείου της Δικαιοσύνης και του δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η παύση της ισχύος της προσωρινής κράτησης του δολοφόνου του Π. Φύσσα λόγω παρελεύσεως του μεγίστου ορίου της. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία, όπως αυτές που επικαλείται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου , ο Υπουργός Δικαιοσύνης κλπ.


Είναι τουλάχιστον αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι αυτό συνέβη επειδή δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες να δικάζουμε τέτοια αδικήματα με πολυπληθείς κατηγορουμένους και πολλούς διαδίκους, μάρτυρες , δικηγόρους κλπ και ότι στην αίθουσα που δικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση εχρησιμοποιείτο και για άλλες δίκες. Και έτσι να είναι , δεν θα μπορούσαν να είχαν φροντίσει να βρεθεί ΜΙΑ τέτοια αίθουσα, έστω ,ΜΟΝΟ για αυτήν την δίκη και σε αυτήν να δικαζόταν ΜΟΝΟ αυτή η δίκη; Ποιός τους εμπόδισε; Ποιό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το απαγορεύει;


Δεν ευσταθεί ούτε ο ισχυρισμός ότι οι δικηγόροι έχουν απεργία και έτσι εμποδίζεται για το λόγο αυτό η συνέχιση της δίκης . Οι πάντες γνωρίζουν, ότι σε περίπτωση παραγραφής αδικημάτων και σε παρόμοιες περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος αποφυλακίσεως κρατουμένων, οι δικηγόροι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να δικάσουν και το δικαστήριο διατάζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την συνέχιση της δίκης και σε περίπτωση άρνησης των δικηγόρων ΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ άλλους δικηγόρους. Αν αληθεύει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν έδινε άδειες στους δικηγόρους να δικάσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση , τότε έχει υποπέσει σε τρανταχτό ατόπημα και σε ολίσθημα που ξεφεύγει από τα όρια μιας απλής αβλεψίας η συνδικαλιστικής υπερβολής και αγγίζει τα όρια αδικήματος.


Καταρρακώνεται έτσι το κύρος της δικαιοσύνης και όλα όσα λέγονται είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις".


ΗΤΤΗΘΗΚΕ ακόμη μια φορά η πολιτεία μας κατά τρόπο εκκωφαντικό και αν ηττάται ο μέγιστος θεσμός της, αυτός της δικαιοσύνης, τότε μην ψαχνόμαστε γιατί ζούμε αυτή την παρακμιακή εποχή.

*Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης είναι δικηγόρος Κέρκυρας.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply