Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την ΕΕ να συνεχίσει την αναστολή προμήθειας όπλων στην Αίγυπτο

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από Ευρωπαίους αξιωματούχους  να εμμείνει στην αναστολή μεταφοράς όπλων στην Αίγυπτο που ειχε αποφασισθεί το 2013 , προκειμένου να αποφευχθούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με Δ.Α., η αναστολή τέθηκε σε ισχύ "μετά από το θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών σε μια επίδειξη της κατάφωρα υπερβολικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας, τον Αύγουστο του 2013," ωστόσο πάνω από 10 κράτη εξακολουθούν να συμμετέχουν σε συμφωνίες όπλων με τη χώρα .

Επίσης, επεσήμανε την απερίσκεπτη φύση της μεταφοράς όλων των τύπων όπλων στην Αίγυπτο χωρίς καμία διαβεβαίωση για το πώς θα χρησιμοποιηθούν παρά τη συντριπτική απόδειξη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε επίσης ότι με τη συνέχιση της παροχής όπλων στην Αίγυπτο, τα κράτη-μέλη θα διακινδυνεύσουν να κριθούν ως  συνένοχοι στις ενέργειες της χώρας.

Την αναστολή αυτή ήδη από πέρσι αγνοούν οι ΗΠΑ στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο της τάξης των 1,3 δις $ ετησίως.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply