Οι δικηγόροι μπλοκάρουν έσοδα για το Δημόσιο και κατασχέσεις σπιτιών

του Θάνου Πασχάλη

"Φρένο" σε έσοδα που προσδοκά η εφορία ,τα ασφαλιστικά ταμεία και ο ΕΟΠΥΥαπό την εκδίκαση φορολογικών και κοινωνικοασφαλιστικών υποθέσεων ,αλλά και οι Τράπεζες από δανειολήπτες που δεν καταβάλουν τις δόσεις του δανείου τους βάζουν οι δικηγόροι όλης της χώρας απέχοντας έως τις 15/9 από την εκδίκαση κύριων αγωγών.

Με απόφαση της ολομελείας των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας θα απέχουν από τις αίθουσες των δικαστηρίων σε υποθέσεις φορολογικού,ποινικού,τελωνειακού και ,κοινωνικοασφαλιστικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την επιβολή προστίμων και κυρώσεων, εφόσον βέβαια οι πολίτες έχουν κερδίσει προσωρινή δικαστική προστασία (διαταγές πληρωμής,ασφαλιστικά μέτρα).

Αυτό σημαίνει ότι νέες χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις θα προστεθούν στιςεκατοντάδες χιλιάδες που σωρεύτηκαν στα δικαστήρια της χώρας τους τελευταίους μήνες λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων.

Εκτός από το δημόσιο(εφορίες,τελωνεία,ασφαλιστικά ταμεία,ΕΟΠΥΥ) το οποίο στερείται σημαντικά έσοδα από τη μη εκδίκαση των υποθέσεων "παγώνουν" και οι αναγκαστικές εκτελέσεις τραπεζών (πλειστηριασμοί,κατασχέσεις) για όσους δανειολήπτες έχουν στα χέρια δικαστικές αποφάσεις προσωρινής προστασίας.