Η Ελλάδα διεκδικεί την έδρα του ΕΟΦ (European Medicine Agency)

Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicine Agency) διεκδικεί η Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα υποβάλλει το επίσημο αίτημα στον πρόεδρο του Οργανισμού, με τον οποίο θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λονδίνο, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι ένας από τους δυο ευρωπαϊκούς οργανισμούς που εδρεύουν στο Λονδίνο (σ.σ.: ο άλλος οργανισμός είναι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών), η έδρα των οποίων θα πρέπει να μεταφερθεί μετά το Brexit σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η ελληνική πλευρά θα ξεκινήσει την Παρασκευή με ρηματική διακοίνωση προς τον Οργανισμό και στη συνέχεια θα θέσει το ζήτημα και στα άλλα ευρωπαϊκά όργανα. Την έδρα του Οργανισμού διεκδικούν, επίσης, η Πορτογαλία, η Δανία, η Κροατία, η Ολλανδία και η Σουηδία και οι προοπτικές να μεταφερθεί στην Ελλάδα είναι καλές, καθώς υπάρχει, όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, θετική εικόνα στην Ευρώπη για το ελληνικό φάρμακο. "Θα δώσουμε τη μάχη μας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε" σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα μεταβεί αύριο στο Βερολίνο όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής καθώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής.

Θα μιλήσει επίσης σε συνέδριο που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του SPD ( οι Σοσιαλδημοκράτες) με θέμα την Κοινωνική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ