Η γερουσία της Νέας Υόρκης ψηφίζει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των φανταστικών αθλημάτων

Η Γερουσία της Νέας Υόρκης το Σάββατο πέρασε νομοσχέδιο για να νομιμοποιήσει τα φανταστικά σπορ, εν μέσω εθνικών ανησυχιών ότι η δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί ως παράνομος τζόγος.
Ένα φανταστικό άθλημα είναι ένα είδος online παιχνιδιού όπου οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν φανταστικές ή εικονικές ομάδες πραγματικών παικτών του επαγγελματικού αθλητισμού. Αυτές οι ομάδες ανταγωνίζονται εικονικά με βάση τη στατιστική απόδοση των παικτών αυτών των παικτών σε πραγματικά παιχνίδια.
Το νομοσχέδιο απαιτεί την ταυτοποίηση των πολύ ικανών παικτών ώστε να προκύπτει εάν επωφελούνται από τους περιστασιακούς παίκτες. Τα αθλητικά site φαντασίας θα πρέπει να αποδίδουν το 15% των κερδών τους σε ένα ταμείο εκπαίδευσης το οποίο θα διαχειρίζεται επιτροπή του "τοπικού εθνικού λαχείου".

Ο Γενικός Εισαγγελέα Eric Schneiderman υπήρξε ένας αέναος αντίπαλος της βιομηχανίας του αθλητισμού φαντασίας, ωστόσο  επέτρεψε την συνέχιση του σχεδίου, παραμένοντα ουδέτερος. Ο Schneiderman, ωστόσο, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συνεχίσει τη νομική δράση του  κατά των ηγετών της "φανταστικής"  βιομηχανίας.

Το νομοσχέδιο αναμένει τώρα την έγκριση από το Διοικητική Andrew Cuomo που αποδέχθηκε την πρόταση με τροποποιήσεις.

Leave a reply