Οι Πολωνοί Επίσκοποι και ο Πρόεδρος ανακηρύσσουν τον Ιησού Χριστό Βασιλέα της Πολωνίας

Το Σάββατο, οι Καθολικοί επίσκοποι της Πολωνίας μαζί με τον Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, ανακήρυξαν τον Ιησού Χριστό ως Βασιλέα της Πολωνίας. Τον κάλεσαν να καθοδηγήσει το έθνος, το λαό και τους πολιτικούς τους ηγέτες.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής στον Εθνικό Ναό του Θείου Ελέους στην Κρακοβία, οι επίσκοποι γιόρτασαν τα 1.050 χρόνια από τον Εκχριστιανισμό της Πολωνίας, με την ανάθεση του έθνους στη βασιλεία του Χριστού.

«Αθάνατε Βασιλέα των Αιώνων, Κύριε Ιησού Χριστέ», προσεύχονταν οι επίσκοποι μαζί με το εκκλησίασμα. «Εμείς οι Πολωνοί, επιθυμούμε να αναγνωρίσεις το βασίλειό σου, παραδινόμαστε στο νόμο σου και εμπιστευόμαστε σε σένα την πατρίδα και ολόκληρο το έθνος μας.»

«Σκύβοντας ταπεινά τα κεφάλια μας ενώπιών σου, Βασιλέα του Σύμπαντος, αναγνωρίζουμε την κυριαρχία σου στο πολωνικό έθνος, σε εκείνους που ζουν στην πατρίδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο», ανέφεραν.

Η Καθολική εορτή του Χριστού του Βασιλέα γιορτάζεται την τελευταία Κυριακή του εκκλησιαστικού έτους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μορφή της τελετής του Σαββάτου προέρχεται από τη θεϊκή αποκάλυψη που έγινε σε μια πολωνή νοσοκόμα, την Ροζαλία Ζελκόβα, λέγοντας πως ο Χριστός ζήτησε να ενθρονιστεί επίσημα ως Βασιλέας του πολωνικού έθνους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αυτής, ο κλήρος και το εκκλησίασμα ζήτησαν από τον Ιησού συγχώρεση των αμαρτιών τους «και συγκεκριμένα της απομάκρυνσής μας από την ιερή πίστη, της έλλειψης αγάπης σε σένα και στους συνανθρώπους μας.»

«Αποκηρύσσουμε τον διάβολο και όλα του τα έργα», είπαν.

Ακόμα, το εκκλησίασμα ζήτησε θεϊκή βοήθεια για τους κυβερνώντες τους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ντούντα.

«Σου εμπιστευόμαστε τον πολωνικό λαό και τους πολωνούς ηγέτες. Επίτρεψέ τους να ασκούν τις εξουσίες τους δίκαια και σε συμφωνία με τους νόμους Σου.»

«Κυβέρνησέ μας, Χριστέ! Βασίλεψε στην πατρίδα μας και βασίλεψε σε κάθε έθνος, για την μεγαλύτερη δόξα της Αγίας Τριάδας και τη σωτηρία της ανθρωπότητας», τόνισαν.

*μετάφραση από την Βαλεντίνα Κούμουλου, προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Κέρκυρας (www.breitbart.com)