Ιδιαίτερα προβληματισμένος από την αποχή των δικηγόρων ο Ν. Παρασκευόπουλος

Νομίζω ότι υπάρχει μία υπερπροβολή κάποιων πρόσφατων εξελίξεων, ανάλογες με τις οποίες οπωσδήποτε υπήρχαν και στο παρελθόν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Yπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σχετικά με τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των όσων κατήγγειλε ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, για τους χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ερωτηθείς, αν διαπιστώνει μία γενικότερη αναστάτωση στον χώρο της Δικαιοσύνης, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι «αυτό που υπάρχει οπωσδήποτε είναι θόρυβος, όμως, το αν αυτός ο θόρυβος αντανακλά στη Δικαιοσύνη γενικότερα ή καθολικά, ή αν αφορά μόνο κάποια μεμονωμένα γεγονότα και την υπερπροβολή τους είναι άλλο θέμα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε «ιδιαίτερα προβληματισμένος» από τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων. «Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και η αντιμετώπιση της επόμενης μέρας από τη λήξη της αποχής, αλλά και των προβλημάτων, τα οποία συνδέονται με την αποχή, είναι εξαιρετικά δύσκολη», επισήμανε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 χρόνια», ως ομιλητής στην ανοιχτή στο ευρύ κοινό στρογγυλή τράπεζα, με θέμα «Αριστοτέλης: Πολιτική- Ηθική- Δίκαιο».

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.

Leave a reply