Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της Βόρειας Κέρκυρας

Ανησυχία για το μέλλον των επιχειρήσεων τους εκφράζουν επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και των καταστημάτων διασκέδασης της Βόρειας Κέρκυρας μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων με τον περιορισμό του ωραρίου έως τα μεσάνυχτα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Στα περισσότερα μαγαζιά η μεγάλη κατανάλωση κατά την τουριστική περίοδο γίνεται μετά τις 12, κάτι που δημιουργεί ένα μελανό πάζλ στο πως θα πρέπει να κινηθούν οι καταστηματάρχες για να μην καταστραφούν τελείως. Η οικονομική κρίση, οι αυστηροί περιορισμοί στην επαναλειτουργία των καταστημάτων, αλλά και η τυφλή και οριζόντια εφαρμογή των νέων μέτρων φέρνει τους καταστηματάρχες στα όρια τους. Σημειωτέον πως στην Βόρεια Κέρκυρα έχει σημειωθεί ελάχιστος αριθμός κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι το κλείσιμο των καταστημάτων μετά τις 12 σε αυτές τις τουριστικές περιοχές δεν θα προσφέρει κάποια πραγματική υγειονομική θωράκιση της περιοχής.

«Περίπου 1.000 επιχειρήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα επιβίωσης» τονίζει στο corfutimes.gr o Βλάχος Ματθαίος, πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Σιδαρίου. Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζουν και υπόλοιποι σύνδεσμοι των περιοχών του Βορρά όπως Αχαράβης, Ρόδας, Κασσιόπης, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Στεφάνου.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν πλέον από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα μέτρα με κριτήριο την υγειονομική κατάσταση του κάθε Δήμου ή περιοχής, αλλιώς να προχωρήσει σε αντισταθμιστικά μέτρα, όπως τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply