Νόμος Κατσέλη: Στο τραπέζι παράταση για επικαιροποίηση στοιχείων

Η δυνατότητα παράτασης για επικαιροποίηση στοιχείων σε όσους υπήχθησαν στο Νόμο Κατσέλη συζητήθηκε στο σημερινό ραντεβού Σταθάκη-Θεσμών. Στο προσκήνιο και η δευτερογενής νομοθεσία που πρέπει να περάσει για την ενεργοποίηση των εκκρεμοτήτων από εργαλειοθήκες του ΟΑΣΑ I και ΙΙ.

Το θέμα των δανειοληπτών που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και θα έπρεπε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, ήταν μεταξύ των ζητημάτων που συζητήσανε σήμερα το απόγευμα οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη.

Εξερχόμενος της συνάντησης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι η παράταση θα είναι πάνω από 45 μέρες και θα γίνει μέσω υπουργικής απόφασης. Επιπλέον σημείωσε ότι είναι ένα θέμα που ζήτησαν και οι τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr εξετάζεται η παράταση να δοθείγια τρεις μήνες ή ακόμη και μέχρι την εκδίκαση της εκάστοτε υπόθεσης.

Εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, οι δανειστές και ο κ. Σταθάκης συζητήσαν και για την δευτερογενή νομοθεσία που πρέπει να περάσει για την ενεργοποίηση των εκκρεμοτήτων από τις εργαλειοθήκες του ΟΑΣΑ I και ΙΙ.

Στο μεταξύ δανειστές και το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να έχουν νέα συνάντηση αύριο μετά τις 11.00 το πρωί.

Γράφει η Αλεξάνδρα Γκίτση.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Aria Zfr

I'm the creator of my own bliss.

Leave a reply