Ο Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος όταν βγει από τη φυλακή

Μίλησε στον ΣΚΑΪ από τις φυλακές της Ρουμανίας.

Τηλεφωνική συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Δικογραφίες» του ΣΚΑΪ έδωσε ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας τα τελευταία 15 χρόνια. Ένας άνθρωπος που διέπραξε δεκάδες εγκλήματα στην Ελλάδα και ποτέ δεν οδηγήθηκε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού κατάφερε να διαφύγει με πλαστό διαβατήριο στη Ρουμανία. Σήμερα δηλώνει ότι έχει έρθει κοντά στο Θεό.

«Έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα. Άλλες οι αρχές μου τώρα. Πλησίασα τον Θεό και αυτό με άλλαξε. Είναι υποχρέωσή μου να βρίσκομαι εδώ που είμαι και δεν κατηγορώ κανέναν», είπε ο Πάσσαρης. Στην εκπομπή μίλησε και ο πνευματικός του πατέρας Γερβάσιος, ο οποίος του άλλαξε τον τρόπο σκέψης του.

«Με έχει αλλάξει η επαφή μου με τον πατέρα Γερβάσιο. Είμαι ένας άλλος άνθρωπος πλέον. Διαφορετικός από πριν. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Με έχει φέρει κοντά στον Θεό. Μου έδωσε αγάπη. Πήρα πολύ περισσότερη αγάπη. Τόση που ίσως δεν την άξιζα. Θα ήθελα, όταν μετά από χρόνια βγω από τη φυλακή, να πάω στον πατέρα Γερβάσιο. Αυτό θα ήθελα. Έχω και εγώ στόχους. Είναι περισσότερο πνευματικοί, βέβαια. Ξέρω ότι είμαι φυλακή, αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα να πάω στο Άγιον Όρος και να γίνω μοναχός. Αλλά πρώτα πρέπει να κλείσω τους λογαριασμούς μου με την κοινωνία»

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.