Ορισμός δικηγόρου από τον ΔΣΑ που θα εποπτεύει και θα διευκολύνει καθημερινά την διαδικασία αυτεπάγγελτου διορισμού συνηγόρων υπεράσπισης στο Εφετείο Αθηνών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                              Αθήνα, 22/11/2016

Ορισμός δικηγόρου από τον ΔΣΑ που θα εποπτεύει και θα διευκολύνει καθημερινά την διαδικασία αυτεπάγγελτου διορισμού συνηγόρων υπεράσπισης στο Εφετείο Αθηνών

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρής, ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ο ΔΣΑ θα ορίσει  δικηγόρο, ο οποίος θα βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου στο Εφετείο, με σκοπό να εποπτεύει και να διευκολύνει την διαδικασία του αυτεπάγγελτου ορισμού συνηγόρων υπεράσπισης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Προς

Τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης

του Εφετείου Αθηνών

Κύριο Θεόδωρο Κανελλόπουλο

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Για την ορθότερη εφαρμογή του ν. 3226/2004 για την παροχή νομικής βοήθειας και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των Δικαστηρίων, των δικηγόρων και των διαδίκων σας γνωρίζουμε ότι από την Δευτέρα, 5η Δεκεμβρίου 2016 ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών θα ορίσει δικηγόρο, ο οποίος καθημερινά θα βρίσκεται στα γραφεία του ΔΣΑ στο Εφετείο (3ος όροφος), με σκοπό την εποπτεία και διευκόλυνση της διαδικασίας και του αυτεπάγγελτου ορισμού συνηγόρων υπεράσπισης.

Παρακαλείσθε να ενημερωθούν οι Δικαστικοί Γραμματείς των ποινικών τμημάτων του Εφετείου, προκειμένου τα σχετικά αιτήματα για διορισμό συνηγόρων να απευθύνονται, από την 5.12.2016 και εξής στον ανωτέρω ειδικώς ορισθέντα δικηγόρο του ΔΣΑ, ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος με την τήρηση του καταλόγου αυτεπαγγέλτως διοριζομένων συνηγόρων, κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

 

Με τιμή

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

  ΒΑΣΙΛΗΣ E. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ               

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.