Παράταση για την ένταξη στο νόμο Κατσέλη ζητούν οι ενώσεις καταναλωτών

Παράταση στην ένταξη των πολιτών στο ''νόμο Κατσέλη'' ζητούν με επιστολή τους ενώσεις καταναλωτών.
Καθώς εκπνέει στο τέλος Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία για την αξιοποίηση των ευνοϊκών διατάξεων του ν. 3869/10 (νόμος Κατσέλη) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Π.ΟΜ.ΕΚ και η ''Παρέμβαση'' ζητάει να δοθεί παράταση, για να προλάβουν οι δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν, να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η οργάνωση των καταναλωτών επανέρχεται με δεύτερη επιστολή της στην ηγεσία τουυπουργείου Οικονομίας και ζητάει:

  • Την παράταση της προθεσμίας για κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, πέραν της 31/12/2015 για τουλάχιστον δύο μήνες,
  •  την παράταση της προθεσμίας για την επικαιροποίηση των φακέλων (100.000 περίπου υποθέσεις) που εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία, όπως προβλέπει ο ν.3869/10, μετά την τροποποίησή του από το ν. 4336/15, μέχρι τέλος του 2016 και την κατάργηση αντιγράφων της δανειακής σύμβασης με τροποποίηση της με Αριθμό 7534/20-08-15 σχετικής υπουργικής απόφασης ως προαπαιτούμενο για την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο για ένταξη στο ν.3869/10, όπως ισχύει.

Η Παρέμβαση εκτιμά ότι υπάρχει καθυστέρηση από τις τράπεζες στο χρόνο χορήγησης των καταστάσεων οφειλών και τις δανειακές συμβάσεις στους δανειολήπτες τόσο για την κατάθεση αίτησης για ένταξη στο ν. 3869/10 μέχρι 31/12/15 όσο και για την επικαιροποίηση των φακέλων για τις ήδη εκκρεμούσες υποθέσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

"Υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν όλοι όσοι το επιθυμούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά με υπαιτιότητα των τραπεζών και, τελικά, να μην μπορέσουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις ή κινδυνεύουν να μην προσκομίσουν εγκαίρως τα επικαιροποιημένα στοιχεία στο φάκελό τους που εκκρεμεί στο Ειρηνοδικείο και, συνεπώς,να απορριφθεί η αίτησή τους", όπως σημειώνει η Παρέμβαση.

Πηγή :  newpost.gr

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply