Παρέμβαση ΔΣΑ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τις καθυστερήσεις στον ορισμό δικασίμων μετά από αναβολή και στην διαδικασία ένορκων βεβαιώσεων

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                 Αθήνα, 28/11/2016

 

Παρέμβαση-παράσταση του ΔΣΑ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τις καθυστερήσεις στον ορισμό δικασίμων μετά από αναβολή και στην διαδικασία χορήγησης ένορκων βεβαιώσεων

 

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Βασίλειος Αλεξανδρής και αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ -αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Θωμά Καμενόπουλο, την Ταμία κ. Μαρινέττα Γούναρη και τον κ. Γεώργιο Μπουλούκο- με το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Ειρηνοδικείου Αθηνών τέθηκαν από την πλευρά του ΔΣΑ τα εξής επίμαχα θέματα καθημερινότητας:

  1. Ο ορισμός δικασίμων μετ’ αναβολή σε υπερβολικά μακρό χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι ήδη χορηγούνται αναβολές για το 2018.
  2. Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία των ενόρκων βεβαιώσεων, μετά την εφαρμογή του νέου ΚΠολΔ.

Προς αντιμετώπιση των ως άνω ζητημάτων το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Ειρηνοδικείου ανέλαβε τη δέσμευση:

  1. Να τεθεί ως θέμα  στην προσεχή διοικητική Ολομέλεια του Δικαστηρίου η αλλαγή της ποσόστωσης μεταξύ πρωτοείσακτων και εξ αναβολής υποθέσεων στα πινάκια, έτσι ώστε οι εξ αναβολής υποθέσεις να προσδιορίζονται συντομότερα.
  2. Να οριστεί τρίτος Ειρηνοδίκης στη διαδικασία των ενόρκων βεβαιώσεων από τα μέσα Δεκεμβρίου και εξής.

Την υλοποίηση των παραπάνω θα παρακολουθεί ο ΔΣΑ σε συνεργασία με το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Ειρηνοδικείου.

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.

Leave a reply