Πρωτοβουλία ΔΣΑ για την αντιμετώπιση επειγόντων σοβαρών υγειονομικών κινδύνων και προβλημάτων ασφάλειας στο Πρωτοδικείο Αθηνών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ                             

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                         Αθήνα, 25.11.2016

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μετά από πρωτοβουλία του ΔΣΑ υπήρξε λεπτομερής επιθεώρηση των χώρων του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολής Ευελπίδων) από τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του ΔΣΑ καθώς και τον ιατρό του ΔΣΑ κ. Κωνσταντίνο Γιαννούκο. Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης εντοπίστηκαν εστίες υγειονομικών κινδύνων αλλά και προβλήματα στις κτιριακές υποδομές του συγκροτήματος που θέτουν ζητήματα ασφαλείας.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώθηκαν σε Έκθεση που συντάχθηκε από τον ιατρό και παραδόθηκε στον ΔΣΑ στις 11.11.2016.

Άμεσα, η ως άνω έκθεση εστάλη αρμοδίως στις 14.11.2016 στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στους Προϊστάμενους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατόπιν αυτού, στις 23.11.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Σάρλη, παρόντος του Προϊστάμενου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη.

Αφού επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις της Έκθεσης, κατέστη απολύτως σαφής ο επείγων και επιτακτικός χαρακτήρας επίλυσης του προβλήματος.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί, διασφαλίζοντας τα αναγκαία κονδύλια,  η δε Διοίκηση του Πρωτοδικείου δεσμεύθηκε να τα αξιοποιήσει προς το σκοπό επίλυσης των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ο ΔΣΑ θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των ανωτέρω δεσμεύσεων και το βαθμό προόδου των εργασιών.

Στο παρακάτω συνημμένο έγγραφο μπορείτε να δείτε και την έκθεση που συνέταξε ο ιατρός του ΔΣΑ.

deltio_typoy_-_ygeionomika_themata_25.11.2016_1.docx

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.