Ψήφισέ με σε παρακαλώ !!!.

 

*του Ευάγγελου Κ. Νασίου

Με αφορμή τις εκλογές της ΕΑΝΔΑ που θα γίνουν στις 11/1/2017 θεώρησα καλό να γράψω αυτό το άρθρο το οποίο πιστεύω πως εκφράζει πολλούς από εμάς που δεν ασχολούμαστε ενεργά με τα συνδικαλιστικά του συλλόγου, ειδικότερα όσους από εμάς ασχοληθήκαμε με τα συνδικαλιστικά της σχολής όταν ήμασταν φοιτητές αλλά  είτε επειδή δεν είχαμε το κατάλληλο P.R, είτε επειδή έτσι όπως ήταν ( και είναι ) ο συνδικαλισμός ( φοιτητικός τε και επαγγελματικός ) εν γένει θεωρήσαμε πως αυτός δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ιδίως αν σκεφτεί ο/η κάθε ένας ή μια συνάδελφος ότι το συνδικαλιστικό όργανο των “γέρων δικηγόρων” (διότι αφού εμείς είμαστε οι νέοι προφανώς οι άλλοι είναι οι γέροι ) δεν ενεργοποίησε την αποχή για τον νέο ΚπολΔ,  την οποία ανέστειλε με το που ήρθε η πρώτη φορά αριστερά, ο οποίος μια χαρά εφαρμόζεται, παρ' όλο που αυτήν ζήτησε η πλειονότητα των δικηγόρων γιατί θίγει το σύνολο της κοινωνίας, αλλά συνέχισε την αποχή στο ασφαλιστικό ακόμα και μετά την ψήφισή του.

Ποιο είναι το αντικείμενο αυτού του άρθρου ;.  Πολύ απλά οι συνεχείς οχλήσεις συναδέλφων που εγώ, ως παλιός συνδικαλιστής τους έβλεπα λίγο πολύ και ο μη συνδικαλιστής δεν τους έχει δει ούτε μια φορά στην ζωή του.  Ειλικρινά φίλη/λε υποψήφια/ε , μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι αν έχεις πέραν απ' το να ασχοληθείς με την δουλειά σου και να ασχοληθείς με τα κοινό ο χρόνος που σου μένει για να κάνεις ένα καλό P.R  είναι από ελάχιστος ως και ανύπαρκτος. Καταλαβαίνω πως θα ήθελες όντως να έχεις μια καλύτερη επικοινωνία μαζί μας  και μάλιστα το βλέπω προσωπικά όταν εγώ επικοινωνώ μαζί σου αλλά, δεν μπορείς να παίρνεις το τηλέφωνό μου από τους καταλόγους του συλλόγου, χωρίς καν να σε ξέρω και να μου ζητάς να σαι ψηφίσω έτσι απλά επειδή έχεις ωραίες προτάσεις για τον σύλλογο. Τώρα θα μου πεις, “Ρε Βαγγέλη πως θα πείσω κόσμο να με ψηφίσει  ; ιδίως όταν είμαι νέος  και δεν έχω κοινό”. Η αλήθεια είναι πως  θα πρέπει να αξιοποιήσεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δουλέψεις σκληρά ώστε να γίνεις γνωστή/ος σε εμένα προτού με πάρεις τηλέφωνο ή μου στείλεις ένα e-mail.  Είναι εύκολο να γίνεις γνωστή/ος με αυτόν τον τρόπο ;. Εκτός της περίπτωσης που μπορεί να σε βοηθήσουν και παλιότεροι υποψήφιοι που πλέον συγκαταλέγονται ή  οδεύουν προς καταχώρηση στους “γέρους δικηγόρους” ( ναι ξέρω αλλά αυτό το “νέοι” είναι πειρασμός  για εμένα ) είναι λίγο δύσκολο διότι θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να σε γνωρίσει ο κόσμος. Παρ' αυτά όμως δεν είναι ακατόρθωτο και ιδίως με τις νέες τεχνολογίες αν έχεις πράγματα να πεις και να κάνεις να γίνεις γνωστή/ος και αξιοσέβαστη/ος. Βέβαια θα πρέπει να αρχίσεις πολύ πιο νωρίς από τις εκλογές και όχι έναν ή δύο μήνες πριν. Θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά και ο σύλλογος ;. Απολύτως. Φυσικά όταν δε, ομιλώ δια βοήθειας εκ του συλλόγου δεν κάνω λόγω για την επίδοση του μητρώου του στους υποψηφίους αλλά με ποικίλους τρόπους ο σύλλογος θα μπορούσε δυο τρεις μήνες ΠΡΙΝ τις εκλογές να παρουσιάσει τους υποψηφίους στα μέλη, κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά της δικής τους καμπάνιας προβολής.

Ελπίζω οι απόψεις μου να μην θεωρηθούν προσβλητικές για τις/τους υποψήφιες/ους . Επίσης ελπίζω ετούτες οι προχείρως γραμμένες ιδέες ως προς την προβολή να αποτελέσουν ουσιώδη έμπνευση στο μέλλον για τους υποψηφίους και τον σύλλογο

*Ο είναι Ευάγγελος Κ.Νασίου Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής.