Συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣΑ με την Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας για επίκαιρα εκκρεμή ασφαλιστικά θέματα

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                           Αθήνα, 16.2.2017

Συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣΑ με την Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας για επίκαιρα εκκρεμή ασφαλιστικά θέματα

 

Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κυρία Στέλλα Βρακά συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 15.02.2017 ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Θωμάς Καμενόπουλος και ο Σύμβουλος του Δ.Σ.Α. κ. Δημήτριος Βερβεσός. Στην συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων επίκαιρων θεμάτων, ετέθησαν από τους εκπροσώπους του Δ.Σ.Α. ιδίως τα εξής άμεσα ζητήματα:

·      Σε συνέχεια της συναντήσεως της 25ης Ιανουαρίου 2017 στο Υπουργείο Εργασίας και του από 14.02.2017 εγγράφου του Προέδρου του Δ.Σ.Α. κ. Βασίλη Αλεξανδρή προς τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, τέθηκε εκ νέου το αίτημα της παράτασης της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2016, καθώς και της δυνατότητας καταβολής αυτών σε μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις.

·      Το ζήτημα της διορθώσεως των λαθών, των εσφαλμένων υπολογισμών και χρεώσεων κ.ο.κ. στα εκκαθαριστικά ΕΦΚΑ των εμμίσθων δικηγόρων, των ευρισκομένων σε αναστολή, των δικηγόρων των Ανεξαρτήτων Αρχών κλπ., και πολλών αμίσθων συναδέλφων.

·      Το σύνολο των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εφαρμογή του ν. 4387/16 και των εγκυκλίων του Υπουργείου Εργασίας για τους κατά πλάσμα μισθωτούς - συνεργαζόμενους «με μπλοκάκι» δικηγόρους, τόσο σε δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρείες, όσο και σε λοιπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

·      Το ζήτημα του συμψηφισμού των κρατήσεων από τα γραμμάτια προεισπράξεως μηνός Φεβρουαρίου για την δόση του μήνα αυτού.

Η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα ανωτέρω θέματα και να προωθήσει ενέργειες για την επίλυσή τους.

 

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.