Συνάντηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με εκπροσώπους του ΔΣΑ και άλλων φορέων

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                          8/2/2017

 

Κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεωργίου Πιτσιλή, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου συνάντηση του Διοικητή και υπηρεσιακών παραγόντων της Αρχής με φορείς της αγοράς, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και των προβληματισμών και την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα, που απασχολούν την αγορά και την οικονομία στο σύνολό της. Τον Δ.Σ.Α. εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Θωμάς Καμενόπουλος.

Στην ανωτέρω συνάντηση παρευρέθησαν, πέραν του Δ.Σ.Α., εκπρόσωποι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και του Συνδέσμου Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ).

Εκ μέρους του Δ.Σ.Α., πέραν των γενικότερων ζητημάτων και προβληματισμών, ετέθη και σειρά θεμάτων λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης, που απασχολούν τους Δικηγόρους, μεταξύ των οποίων το ζήτημα της υποχρεώσεως τοποθετήσεως POS και σχετικών πινακίδων, του χρόνου κτήσης του εισοδήματος και της αντίστοιχης υποχρεώσεως εκδόσεως παραστατικού, καθώς και της συμμορφώσεως της φορολογικής διοικήσεως και των υπαλλήλων της κατά τους ελέγχους στις δικαστικές αποφάσεις.

Η ΑΑΔΕ ζήτησε από τους φορείς υπομνήματα και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα ζητήματα αρμοδιότητάς της.

Ειρήνη Καράσαββα

Μην περιμένεις το σύμπαν να σου προσφέρει ο τι επιθυμείς. Να εργάζεσαι καθημερινά για το σκοπό αυτό. Είναι δέλεαρ από μόνο του.