Θερινό Σχολείο Καινοτομία στην Τουριστική Επιχειρηματικότητα μέσω Ψηφιακών Τεχνολογιών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ι.Π.) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα θερινό σχολείο με τίτλο «Ψηφιακές Τεχνολογίες και Καινοτομία στην Τουριστική Επιχειρηματικότητα». Απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού και σε απόφοιτους σχολών Πληροφορικής, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στόχος του θερινού σχολείου είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών καθώς και προηγμένων πρακτικών ψηφιακής επιχειρηματικότητας για ανάπτυξη καινοτομίας στον δυναμικά εξελισσόμενο κλάδο του τουρισμού. Περιλαμβάνει θεωρητικές και εργαστηριακές διαλέξεις σε σύγχρονα θέματα του κλάδου του τουρισμού, όπως ηλεκτρονικές τουριστικές πρωτοβουλίες, ψηφιακό marketing προορισμού, κοινωνικά δίκτυα στον τουρισμό, εικονικές περιηγήσεις, και πολλές ακόμα θεματικές ενότητες.

Το Θερινό Σχολείο έχει διάρκεια μιας εβδομάδας (6-12 Ιουλίου 2017), όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς στο χώρο της ψηφιακής επιχειρηματικότητας και του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα ενημερωθούν για βέλτιστες ψηφιακές επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί από εξέχοντες επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού.

Θα συμμετέχουν, επίσης, σε πρακτικά εργαστήρια εξοικείωσης με νέα τεχνολογικά εργαλεία για τον τουρισμό με σκοπό τη σχεδίαση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων στον κλάδο. Συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κόστος Συμμετοχής
200 ευρώ (απόφοιτοι/ ερευνητές)/ 300 ευρώ (επαγγελματίες/ στελέχη)

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 30 Μαΐου 2017 μέσω του ιστότοπου: www.ennotourism.eu.

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες ή/και να δηλώσετε συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.ennotourism.eu. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε τα ερωτήματά σας στο email ennotourism@ionio.gr ή να απευθυνθείτε στην κα. Αγγελική Σπύρου (τηλ. 26610 – 87761, Τρίτη & Πέμπτη, ώρες 14.00-16.00).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

http://195.130.127.103/summerschool17/#program