ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΟ;

Ενός ασκούμενου..

Όχι, πάντως, χρήματα. Είναι πολύ σφιχτός ο Σπύρος. Φανταστείτε ότι κάποια στιγμή υποσχέθηκε κρακεράκια μέσα στην αποχή (όπου έπεσε πείνα), αλλά και αυτήν την δέσμευση δεν την κράτησε, πήγε περίπατο. Τσιφούτης παιδιά, μη το ψάχνετε. Επομένως, αν σκεφτόσασταν να έρθετε στο website μας, για να βγάλετε κανένα ψιλό, ξεχάστε το. Πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να βγεί από την κρίση, παρά να βγάλετε φράγκα από την αρθρογραφία. 😛

Πάμε παρακάτω, και σε αυτά που μου προσέφερε το ανάλυσέ το, και όχι σε αυτά που δεν μου προσέφερε (γκουχου γκουχου).

1. Έχεις την δυνατότητα να εκφράσεις και να μοιραστείς με τον κόσμο οποιαδήποτε σκέψη, εμπειρία ή προβληματισμό αναφορικά με ζητήματα της καθημερινότητας.  Σημαντικό, δε νομίζετε; Εξωτερικεύεις όσα κρύβεις μέσα σου (βέβαια, καμία φορά δέχεσαι και λίγη λογοκρισία από τα βαριά ονόματα του website, αλλά ας κάνουμε ότι το παραβλέπουμε).

2. Στο ανάλυσέ το, πέρα από τα χιουμουριστικά άρθρα, έχεις την δυνατότητα να γράψεις "νομικά". Αναλύσεις, ερμηνείες κλπ. Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται βαρετό, αλλά, αν είσαι στην αρχή της καριέρας σου, είναι μία καλή εξάσκηση. Δεν έχουμε μάθει να γράφουμε στην Ελλάδα, δεν μας το έμαθαν στην σχολή. Όταν μία καθηγήτριά μου, έμαθε πως αρθρογραφώ, μου είπε συγχαρητήρια. Στην Γερμανία όλοι οι δικηγόροι γράφουν, εδώ στην Ελλάδα είναι λιγότερο σύνηθες. Αν πάρεις φόρα και γράφεις συχνά πυκνά και μετά εξαφανιστείς για λίγο καιρό βλέπεις παντού τον Σπύρο να σε κυνηγάει με ένα μαστίγιο. Οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε, μηνύματα στο facebook, στο viber στο skype, στο mail, ταχυδρομικό περιστέρι, γενικά δε του γλυτώνεις. Ευτυχώς δεν ξέρει (ακόμα) που μένω.

3. Μάλιστα, οι νομικές αναλύσεις που θα γράψει ένας επίδοξος αρθρογράφος, μπορεί να του προσφέρουν περαιτέρω bonus. Τι εννοώ; Γενικά, αν γράφεις καλά, αργά ή γρήγορα, κάποιος θα το εκτιμήσει, κάποιος θα εντυπωσιαστεί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που τον περασμένο Νοέμβριο, με πήρε τηλέφωνο ένα δικηγόρος εξήντα (60) χρονών και μου ζητούσε περαίτερω στοιχεία για ένα άρθρο μου. Επίσης, τον Μάρτιο που μας πέρασε με πήραν από ένα γραφείο και μου προσέφεραν δουλειά. Όταν τους είπα ότι δεν έχω βάλει αγγελία και επομένως πως με βρήκαν (υποψιάζομαι ότι ο Σπύρος έκανε την βρωμοδουλειά να δώσει το κινητό μου), μου είπαν "διαβάσαμε μερικά άρθρα σας και μας ενδιαφέρετε". Θέλω να πω ότι, μπορεί χρήματα να μην κερδίσετε, αλλά σίγουρα θα επωφεληθείτε.

4. Έχουμε δημιουργήσει μία ωραία παρέα. Γενικά έχουμε χημεία, περνάμε ωραία και αυτό βγαίνει προς τα έξω, μιλάμε, γελάμε κλπ. Επομένως, γιατί να μην γίνει κανείς μέλος μίας ωραίας παρέας; Πάντως, σας προειδοποιώ, σαν νέα μέλη σας περιμένει μία δοκιμασία πριν μπείτε. Σας τρόμαξα με το τελευταίο; Πωωω, και ο σκοπός μου ήταν αντίθετος, δηλαδή να σας πείσω να γίνετε μέλη μας. Αα αα, λοιπόν, αν έρθετε σε εμάς και μείνετε καιρό, δίνουμε συστατική επιστολή συνεργασίας. Τώρα κάπως καλύτερα;;

Σωκράτης Τσαχιρίδης

Αν βρείς μία γυναίκα, παντρέψου την. Αν είναι καλή, θα είσαι ευτυχισμένος, αν όχι, θα γίνεις φιλόσοφος.

2 comments

 1. Άκης Reply

  Ενδιαφέρον φαίνεται, τι χρειάζεται για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα;

  • Ειρήνη Καράσαββα Reply

   Καλησπέρα,
   ευχαριστούμε για το μήνυμα.Μπορείς να μας στείλεις ένα βιογραφικό σου στη διεύθυνση analyseto@hotmail.gr και προαιρετικά ένα άρθρο που θα ήθελες να ανεβάσουμε και θα επικοινωνήσουμε περαιτέρω. Τυχόν ερωτήσεις στη διάθεση σου.

Leave a reply