ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ;

Ενός ασκούμενου ..

Την 16-09-2014 κατατέθηκε η από 15-09-2014 αίτηση αποσφράγισης ενός διαμερίσματος, το οποίο σφραγίστηκε, δυνάμει απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών και αιτήσεως του αρμόδιου κατά τόπον Αστυνομικού Τμήματος για την διασφάλιση των εν αυτώ ευρισκόμενων κινητών πραγμάτων. Η εν λόγω αίτηση αρχικά προσδιορίστηκε να δικαστεί στην δικάσιμο της 20-01-2015. Κρατήστε το αυτό.

Χτύπημα 1ο: Ματαιώνεται λόγω εθνικών εκλογών. Δεν πειράζει, την επαναφέρω με κλήση. Προσδιορίζεται να δικαστεί στην δικάσιμο της 07-07-2015.

Χτύπημα 2ο: Δημοψήφισμα. Πάμε μία ματαίωση ακόμα, η αλήθεια είνα ότι βαριόμουν να γράφω προτάσεις και προσθήκη καλοκαιριάτικα. Τεμπελιάζω λίγο και επαναφέρω με νέα κλησούλα και φύγαμε για 22-09-2015.

Χτύπημα 3ο: Νέες εκλογές λέει ο Αλέξης, και ματαιώνεται εκ νέου η υπόθεση. Τουλάχιστον να διοριζόμουν δικαστικός αντιπρόσωπος, αμ δεε, γραμματέας πήγα και πολύ μου ήταν. Προσδιορίζω ξανά, δικάσιμος 12-11-2015.

Χτύπημα 4ο: Χτύπα και άλλοοοο, θα το αντέξω. Αναβολή λόγω αποχής δικηγόρων. Οκ, με την νέα χρονια θα το δικάσουμε (αχαχαχα). Η πελάτισσα έτοιμη να με δείρει, αλλά δε φταίω και εγώ..

Χτύπημα 5ο: Έρχεται η νέα δικάσιμος, 03-02-2016 και είμαστε σε αποχή, συγγνώμη κυρία μου, αλλά πάμε μία νέα αναβολή, με την προσωπική μου δέσμευση ότι την επόμενη φορά θα το ανοίξουμε το διαμέρισμα.

Χτύπημα 6ο: Mπααα, τι είσαι και εγγυάσαι προσωπικά;; Πάρε μία νέα αναβολή, καθώς είναι 20-05-2016 και η αποχή συνεχίζεται. Μάλιστα, η κατατεθείσα αίτησή μου για άδεια απορρίφθηκε (από την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειών), παρόλο που εγώ χτυπιόμουν, για να μην με "χτυπήσει" εμένα μετά η πελάτισσα. Με κοιτάζει με μισό μάτι πια, και μάλλον θα νομίζει ότι είμαι άχρηστος.

Μετά από όλα αυτά, έρχεται η σημερινή δικάσιμος και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το δικάζουμε. Πως νιώθω; Τα λόγια είναι περιττά. Πόσο αργή είναι η ελληνική δικασιοσύνη; Πόσες αναβολές θα δίνονται; Πόσες ματαιώσεις πια; Πόσα ακόμα πόσα.. Τέλοσπάντων, εγώ θα την γιορτάσω την σημερινή εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης, μετά από 6 αποτυχημένες προσπάθειες. Ήταν και το τελευταίο δικαστήριο μίας πονεμένης χρονιάς. Καλό καλοκαίρι και τα λέμε από Σεπτέμβρη με νέες περιπέτειες.

Σωκράτης Τσαχιρίδης

Αν βρείς μία γυναίκα, παντρέψου την. Αν είναι καλή, θα είσαι ευτυχισμένος, αν όχι, θα γίνεις φιλόσοφος.