12 € το "αστρονομικό" ποσό που έδωσαν οι νέοι της ΕΑΝΔΑ για την κοπή της πίτας στο Salon de Bricolage

Η κοπή της πίτας της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας έγινε στις 14/2/2016 στην λέσχη του Κολωνακίου Salon de Bricolage. Και εκεί άρχισαν τα όργανα. " Οι ταξικοί αγωνιστές με τις γραβάτες." , " Η φτώχεια θέλει καλοπέραση....." , " Η "γοητεία της μπουρζουαζίας" ήταν μερικά από τα σχόλια που προέκυψαν.

Πόσο λοιπόν ξόδεψαν οι νέοι δικηγόροι ως είσοδο για να συμμετέχουν στην εκδήλωση, με τις ακριβές γραβάτες και τις L.V. τσάντες τους ; Ποίο ήταν αυτό το αστρονομικό ποσό που κατέχουν κατά κάποιους οι "υψηλά αμειβόμενοι της χώρας" και κατά άλλους οι "ταξικοί των 300 ευρώ" ;

12 ευρώ.

12 ευρώ με ποτό. Τόσο πολύ προκάλεσαν, οι νέοι επιστήμονες, και ειδικότερα οι νεώτεροι που δουλεύουν χωρίς ωράρια, χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, νυχτερινά, Σάββατα, Κυριακές και αργίες.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Ν.Δ.Α. Αλέξανδρος Μαντζούτσος μας δήλωσε τα εξής : " “Καταφέραμε και κλείσαμε έναν από τους πιο περιζήτητους και ελκυστικούς χώρους σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή στην οποία θα μπορούσε οποιοσδήποτε ποτέ να φανταστεί. Συγκεκριμένα, η τιμή εισόδου ήταν 12 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονταν το πότο. Δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν επειδή δώσαμε τη δυνατότητα στους συναδέλφους (που εξάλλου είναι και μέλη μας) να συμμετάσχουν σε μία εξαιρετική διοργάνωση, να πιουν ένα ποτό και να ξεφύγουν, έστω για λίγο, από τη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η εκδήλωση δεν είχε τίποτα το ελιτίστικο. Οι δικηγόροι, στην πολύ μεγάλη μας πλειοψηφία, είμαστε αρκετά ευφυείς για να μην παίξουμε το παιχνίδι όσων ψάχνουν διαρκώς αφορμές για να μας στοχοποιούν. Είμαστε και θα παραμείνουμε ενωμένοι. Συγχρόνως, όμως, δεν θα αρχίσουμε να κυκλοφορούμε ρακένδυτοι ούτε θα κλειστούμε σε υπόγεια για να κάνουμε το χατήρι όσων επιζητούν την εξίσωση προς τα κάτω ή για να ικανοποιήσουμε την ιδεοληψία τους. Είμαστε νέοι άνθρωποι. Και είναι δικαίωμά μας να διεκδικούμε το καλύτερο. "

Μάλιστα, η κοπή της πίτας περιελάμβανε και φιλανθρωπική όψη. Kατά την προσέλευσή τους, οι νέοι δικηγόροι κατέθεταν τις δωρεές τους στον κουμπαρά για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Προς τι τα σχόλια;

Πως γίνεται οι δικηγόροι, ότι και να κάνουν ( αποχές, γιορτές κτλ) να εισπράττουν χλεύη ;

Η εικόνα που έχει πλάσει η κοινωνία ανά τις δεκαετίες , παρέα με την απαραίτητη αμφίεση που στο κάτω κάτω απαιτεί η ίδια  ( θα πάτε σε κάποιον δικηγόρο με σκισμένο παντελόνι; ) την  τυφλώνουν καθημερινά, ταυτίζοντας δικηγόρους με κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ναι, υπάρχουν μεγαλοδικηγόροι που βγαίνουν συνέχεια στο Salon de Bricolage , φοράνε γραβάτες Armani & πετσετάκια Hermes. Αυτοί δεν είναι η ΕΑΝΔΑ ούτε οι νεώτεροι συνάδελφοι, που έδωσαν 12 ευρώ για να πάνε μια φορά έξω. Που δουλεύουν χωρίς ωράρια, που ανέχονται τηλεφωνήματα στο μέσω της νύκτας, που μένουν απλήρωτοι, που δεν πληρώνονται το 90% των ραντεβού τους, που απειλούνται με εξαφάνιση από το ασφαλιστικό.   Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν 12 ευρώ σε Φιλανθρωπικό Χορό-Κοπή της πίτας και εσείς αποφασίσατε ότι είναι το ίδιο το κατεστημένο που γιορτάζει τον ελιτισμό του .Πόσο κόμπλεξ;

Ξέρετε ποιος είναι μεγαλοδικηγόρος ; Ο Κατρούγκαλος. Ακόμα και τώρα.

Κάντε διαχωρισμό. 

2 comments

  1. Jabali Warren Reply

    Αν δεν θέλεις τηλέφωνα “στο μέσω” της “νύκτας”, κλείσε το κινητό σου.
    Καληνύκτα

    • Nίκος Reply

      Όταν θα χρειάζεσαι δικηγόρο για να σε βγάλει από την ψειρού , τότε θα παρακαλάς να βρεις δικηγόρο στην μέση της νύχτας Jabali Warren.

Leave a reply