Άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, του Γιάννη Α. Μυλόπουλου

Ο Γιάννης Α.Μυλόπουλος, Πρόεδρος στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και Καθηγητής - τ. Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχολιάζει την επικαιρότητα αποκλειστικά στο Ανάλυσε το σχετικά με την διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση :

Είναι πλέον σαφές το σχέδιο σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση των λεγόμενων δανειστών μας: Μέσα από τη σκληρή λιτότητα, τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις με τη μορφή ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης του εθνικού πλούτου και τη ληστρική φοροεπιδρομή, να επιτευχθεί η δραστικότερη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των λίγων και ισχυρών που έχει συμβεί ποτέ. Μετά από αυτή την επιδρομή τίποτε δεν θα είναι ίδιο. Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ζώνη φθηνής εργασίας υπό τον έλεγχο ισχυρών διεθνών οικονομικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, η μόνη ελληνική κυβέρνηση από το 2010 μέχρι σήμερα που αμφισβήτησε σθεναρά τη νεοφιλελεύθερη στροφή στην Ευρώπη και αντιστάθηκε στην προσπάθεια νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, έχει μόνο μια επιλογή: Να κλείσει τη λεγόμενη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αρχίσει η αντίστροφη πορεία της ελάφρυνσης του χρέους αφενός και της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας αφετέρου. Ο δρόμος προς μια ισόρροπη και αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος, είναι όμως ο μόνος για την έξοδο από τον σημερινό εφιάλτη.