Αποφάσεις Ολομέλειας Προέδρων ΔΣ στη Λαμία

  1. Απορρίπτονται τροπολογίες στον ΚΠολΔ, που είχαν προταθεί με το  προηγούμενο σχέδιο νόμου ( επί υπουργείας Αθανασιου), αλλά και πιθανών νέες που βαδίζουν σε αντίστοιχα χνάρια. Οι δικηγόροι είναι αντίθετοι σε διατάξεις που πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είναι η προωθούμενη ρύθμιση για την αλλαγή των κριτηρίων κατάταξης των πιστωτών στους πλειστηριασμούς, η αύξηση των δικαστικών εξόδων για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και η κατάσχεση της επιχείρησης εν συνόλω, οι μαζικές καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας,  θέματα που κινούνται αποκλειστικά προς όφελος των Τραπεζών.
  2. Εξ αφορμής της άρνησης των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών αυτής της κυβέρνησης να παρέμβει το Δημόσιο προσθέτως υπέρ του Δικηγορικού Συλλόγου Βελγίου στη δίκη που εκκρεμεί στο Δικαστήριο Ε.Ε. κατά της επιβολής ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές στις δικαστηριακές υποθέσεις θα ασκηθούν προσφυγές κατά του ΦΠΑ στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας, με προσφεύγοντες όλους τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων.

Τέλος, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων καταγγέλλει την κυβέρνηση για εμπαιγμό προς το δικηγορικό επάγγελμα, δεδομένου και των δεσμεύσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης για ένα δημοκρατικό ΚΠολΔ.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;