Διακοπή Εργασιών στα Δικαστήρια Κέρκυρας από 9/3 έως 13/3

Διακοπή Εργασιών στα Δικαστήρια Κέρκυρας από Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 έως Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας:

Μετά την άκαρπη συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αποφασίσαμε την παραπέρα συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.
Μετά από την 06/03/2020 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα, συνεχίζουμε τις ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ όλων των εργασιών και συνεδριάσεων (συνθέσεις Δικαστηρίων, εξυπηρέτηση Δικηγόρων και κοινού), από την Δευτέρα 9-3-2020 έως και την Παρασκευή 13-3-2020, από ώρα 10.00 π.μ έως 12.00 π.μ., χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15:00 μ.μ.,

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1) ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα μέσω των προκηρύξεων 1Κ/2017, 2Κ/2017, 8Κ/20Ι7 ή να μείνει ανοιχτός ο διαγωνισμός 8K/2017 για να προληφθούν. Να προκηρύξει νέους διαγωνισμούς εφόσον τα κενά είναι γνωστά.

2) ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ. Επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των Ποινικών Δικαστηρίων.

3) ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Οικονομική αναβάθμιση των Δικαστικών Υπαλλήλων, κυρίως με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών και της επαναφοράς του επιδόματος ΤΑΧΔΙΚ.

4) ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας τους και δεδομένου ότι κατά το έτος 2020 αν και αυξήθηκε το σχετικό κονδύλιο υπερωριών για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ένα μέρος του αναλογούντος ποσού που αφορούσε το β' εξάμηνο του 2019, ουδέποτε δόθηκε σε Δικαστικές Υπηρεσίες με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επισημαίνουμε δε την πληροφόρηση που έχουμε για δραστική μείωση του προβλεπόμενου για υπερωρίες κονδυλίου του προϋπολογισμού του 2020, έναντι του αντιστοίχου ποσού του 2019.

5) ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Τροποποίηση του σχετικού Νόμου και να ενταχθούν πλήρως στον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ., αφού εδώ και χρόνια που έχουν έρθει στις δικαστικές υπηρεσίες έχουν προσφέρει πολλά.

6) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια υπό την αιγίδα της Σχολής Δικαστών, προκειμένου οι δικαστικοί υπάλληλοι να είναι σωστά ενημερωμένοι για το αντικείμενο της εργασίας τους.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση στις 13/03/2020.

Τέλος, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία επίσημη αντίδραση για τις κινητοποιήσεις μας από μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, παρά το γεγονός ότι είναι ενήμερος εδώ και μήνες για το σύνολο των αιτημάτων μας, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΣΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.

Σπύρος Σκιαδόπουλος

Πρώτα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω developer, μετά ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος, και μετά πολιτικός μηχανικός. Τελικά έγινα περίπου δικηγόρος. Τι συνέβη;

Leave a reply